ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,030 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 33,729 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


10 tips voor de startende business expat in Thailand

Geplaatst op 7 juni 2012 10:23 door thailandtotaal

Aangeboden door succesvolle business leiders in Thailand.

Om als expat in Thailand succesvol te kunnen zijn in je business dien je valkuilen en fouten op de werkvloer zoveel mogelijk zien te voorkomen. Tevens is het van groot belang om je gedragspatronen en vaardigheden naar de Thaise situatie aan te scherpen. We hebben een 10 tal tips samengesteld speciaal gericht op de situatie in Thailand. Deze 10 tips worden aangeboden door verschillende inspirerende en succesvolle business leiders in Thailand.

De 10 tips voor een goede start in Thailand.

  1. Investeer veel aandacht aan het opbouwen van onderling vertrouwen en respect. Neem als business expat hiervoor de tijd, om van de Thais echt vertrouwen te krijgen duurt minstens zes maanden.
  2. Creëer een veilige en vriendelijke sfeer. Als je als expat in staat bent om het hart van de Thais te kopen, zullen ze een mensenleven voor je werken.
  3. Toon zorg en investeer in persoonlijke relaties. Thais zoeken op het werk een ‘extended family’ omgeving. Je relatieopbouw moet overigens echt uit je hart komen want Thais voelen aan of het gemeend is of niet.
  4. Kopieer als business expat niet lukraak je kennis en ervaringen uit andere landen om deze vervolgens in Thailand in te voeren. Maak geen haast. Open je ogen, oren en geest alvorens hier te handelen en/of zaken aan te passen.
  5. Deel je waarden en verduidelijk je prioriteiten en verwachtingen vooraf. Waarden zijn in Thailand zeer gevoelig en misverstanden kunnen zeer kritieke situaties veroorzaken.
  6. Zorg voor duidelijkheid en helderheid. Een veel voorkomende fout die een expat in Thailand maakt is om te veronderstellen dat als er geen vragen zijn iedereen het wel begrijpt. Thais schamen zich soms om vragen te stellen en geven je middels een ‘ja’ of een glimlach de indruk alsof ze het begrepen hebben.
  7. Verlies als expat nooit je zelfbeheersing, en mocht dit terloops toch gebeuren biedt dan direct je excuses aan. Thaise ondergeschikten hebben geen vertrouwen in een baas die geen controle heeft over zijn eigen emoties.
  8. Ontwikkel en coach je team leden. Thais tonen opmerkelijke creativiteit op vele terreinen en als je eenmaal het vertrouwen van de Thais voor je hebt gewonnen zullen ze voor je gaan.
  9. Betrek als business expat je werknemers of team bij beslissingen en deel je succes met je hen.
  10. Het is van groot belang dat een expat in Thailand resultaten haalt. Maak je resultaten zichtbaar en presenteer deze met nederigheid. Op deze manier zullen Thais je het meest bewonderen.


1 reactie op “10 tips voor de startende business expat in Thailand”

Michael Klein13-05-2013 om 11:07

Geacht heer/mevrouw,

is het mogelijk om een afspraak te maken om uit leg te krijgen om voor 6 maanden in thailand te wonen en iets op te bouwen en dat eventueel blijven als het lukt ??

vriendelijke groet

Michael Klein
0623253193
michaelklein@live.nl

Reageren

*


Passende informatie bij : 10 tips voor de startende business expat in Thailand
Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.