ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,030 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 33,761 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


3 manieren om Bangkok te ontdekken

Geplaatst op 27 juli 2017 13:23 door thailandtotaal

History & Festivals:

Een opvallend kenmerk van Wat Prayoon is de grote omgekeerde klokvormige chedi (pagode).

Bangkok is een trotse stad welke reeds voor 230 jaar dient als de hoofdstad van het Koninkrijk Thailand. De stad kent een aantal interessante historische attracties zoals, de Grand Palace, Wat Pho en Wat Arun. Minder bekend is Wat Prayoon, een boeiende tempel welke onlangs werd bekroond met de UNESCO Cultural Heritage Conservation Award of Excellence. De stad viert jaarlijks meerdere evenementen zoals het Songkran Festival (Thaise Nieuwjaar in april) of het Loy Krathong Festival (november).

River & Canal Cruise:

Boeddhistische monniken kleuren in de vroege ochtend het straatbeeld van Bangkok.

Bangkok is gelegen aan de Chao Phraya (River of Kings) welke dient als een belangrijke waterweg voor handel en toerisme. Een van de beste manieren om de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te ervaren is door het nemen van een riviercruise. Je kunt ook kiezen voor een vroege ochtend boottocht door de verschillende kanalen. Je ervaart dan het dagelijkse ochtend leven van de stad zoals, het naar school gaan van de kinderen, het aanleveren van groente en fruit bij de markten en het ontvangen van aalmoezen door de monniken.

Dining:

Phat Thai behoort tot een van de meest populaire Thaise noodle gerechten.

Een essentieel onderdeel van de Thaise cultuur zijn de culinaire kunsten welke in heel Bangkok worden tentoongesteld. Je vindt er een keur aan heerlijke lekkernijen, van straatverkopers tot chique restaurants. Thaise gerechten worden geïdentificeerd met pittig, zuur, zoet, zout en kruiden. Populaire Thaise gerechten in Bangkok zijn onder andere tom yam kung (een pittige garnalen soep), kaeng daeng (gemaakt van currypasta waaraan kokosmelk wordt toegevoegd) en phat thai (een geroerbakt rijst noodle gerecht). Andere specialiteiten zijn gegrilde vis die vooral geserveerd wordt in Bangkok’s Chinatown.

Wil je meer weten over Bangkok? Op onze webpagina ‘Bangkok’ vind je uitgebreide informatie over deze ‘stad der engelen’.

 


Reageren

*


Passende informatie bij : 3 manieren om Bangkok te ontdekken
Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.