ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,028 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 35,268 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


Alcohol gebruik in Thailand

Geplaatst op 10 januari 2014 12:28 door thailandtotaal

Thailand nummer één van de ASEAN.

Volgens de laatste alcoholconsumptie gegevens van de Word Health Organization (WHO) is Thailand de grootste alcoholgebruiker van de ASEAN, op de voet gevolgd door Laos en de Filippijnen. Het meest recente onderzoek, uitgevoerd door het Center for Alcohol Studies (CAS) toont aan dat 31,5 procent van de Thaise bevolking van 15 jaar en ouder, ongeveer 17 miljoen drinkers, regelmatig alcohol consumeert. Mannen consumeren meer alcohol dan vrouwen, terwijl 77 procent van de regelmatige drinkers volwassenen zijn.

Uit het rapport blijkt verder dat elke regelmatige drinker jaarlijks 7,1 liter pure alcohol gebruikt, wat gelijk is aan 226 flessen bier of 25 flessen Spirit (Mekhong Whisky). Het grootste aantal drinkers in Thailand woont in het noordoosten van het land. Deze regio heeft 6,7 miljoen drinkers, wat 40 procent van het totaal aantal regelmatige alcoholgebruikers van Thailand is. Het noorden van Thailand is met 23 procent de tweede regio met het grootste alcoholgebruik. De Thaise hoofdstad Bangkok heeft 1,3 miljoen regelmatige drinkers, wat staat voor 8 procent.

 

 


Reageren

*


Passende informatie bij : Alcohol gebruik in Thailand
Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.