ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,028 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 35,769 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


Informatie over het bestuur in Thailand

Thailand heeft een uitvoerende, wetgevende en rechtsprekende macht

Koning Maha Vajiralongkorn (Rama X).Thailand is een constitutionele monarchie met aan het hoofd koning Maha Vajiralongkorn (Rama X). De Thaise constitutie voorziet in een scheiding van de staatsmacht in een uitvoerende, wetgevende en rechtsprekende macht.

De koning van Thailand geniet groot gezag

De koning heeft weliswaar geringe constitutionele macht, maar geniet desalniettemin als symbool van nationale identiteit en eenheid groot gezag onder de bevolking van Thailand. De op 13 oktober 2016 overleden zeer geliefde koning Bhumibol (Rama IX)  werd door het Thaise volk zelfs vereerd als een soort half god. Zijn zoon, koning Maha Vajiralongkorn (Rama X) is na het overlijden van zijn vader de nieuwe koning van Thailand.

Meer informatie over het koningshuis van Thailand.

Het bestuur in Thailand wordt gekozen door de bevolking

Het parlement in Thailand is gevestigd in de “National Assembly”.De premier is in Thailand het hoofd van de regering. Het Thaise parlement, de National Assembly, bestaat uit twee Kamers: de Senaat met tweehonderd leden en het Huis van Afgevaardigden met vijfhonderd leden. De leden van beide Kamers worden tijdens verkiezingen door de Thaise bevolking gekozen voor een termijn van vier jaar. De afgevaardigde die een meerderheidscoalitie weet samen te stellen, wordt in de regel door het Huis van Afgevaardigden gekozen als premier. Elke inwoner van Thailand van zeventien jaar en ouder heeft stemrecht in het kiezen van een nieuw bestuur.

 

 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Thaise democratie 63e in de wereld

Thailand spreekt zich uit over beleid huidige en vorige regering

 

 


Passende informatie bij : Alle informatie over Thailand Algemene informatie over Thailand Informatie over het bestuur in Thailand
Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.