ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,028 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 35,268 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


Aquatic Phansa Festival op 11 juli 2014

Geplaatst op 6 juli 2014 12:50 door thailandtotaal

Ervaar het dagelijkse leven aan de rivieren en kanalen van Thailand.

Het Aquatic Phansa Festival, dat dit jaar voor de zesde keer plaats vindt, wordt gehouden aan het begin van de boeddhistische vastentijd (Khao Phansa) welke dit jaar op 12 juli valt. Op het programma staat onder andere de drijvende processie, een wedstrijd voor het mooist versierde rivierhuis, diverse optredens, een tentoonstelling en een recreatie van de drijvende markt zoals deze werd gehouden in de oude dagen.

Lat Chado Market, historische bezienswaardigheid.

De Lat Chado Market was een van de vele honderden riverside markten in Thailand die dienden als draaischijf van handel en sociale interactie. Met de komst van het gemechaniseerde wegvervoer daalde het belang van deze markten. Echter, het gebied beschikt nog steeds over de vele meer dan 100 jaar oude houten winkelpanden die vaak worden gebruikt als decor in tv-films en speelfilms. Het Aquatic Phansa Festival heeft in belangrijke mate bijgedragen aan een heropleving van de Lat Chado Market en versterkt de populariteit van de markt onder de toeristen. Een van de oude winkelpanden is ingericht als museum, en vertelt middels een expositie van foto’s en voorwerpen en werktuigen gebruikt door lokale boeren en vissers het verhaal van de lokale gemeenschap. Vergeet als bezoeker hier niet te genieten van de vele lokale culinaire lekkernijen, handwerk souvenirs te kopen en een ontspannen rondvaart te maken met de rivierboot.

 

 


Reageren

*


Passende informatie bij : Aquatic Phansa Festival op 11 juli 2014
Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.