ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,028 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 35,749 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


Bangkok, Chiang Mai en een strandbestemming

Geplaatst op 12 december 2013 13:33 door thailandtotaal

Welke strandbestemming zal ik kiezen?

Veel toeristen die in Thailand op vakantie gaan maken een combinatie tip van Bangkok, Chiang Mai en een paar dagen aan het strand. Het land heeft vele strandbestemmingen die elk hun eigen sfeer uitstralen en daardoor ook hun eigen publiek trekken.

Phuket en Koh Samui.

Phuket en Koh Samui zijn twee populaire Thaise strandbestemmingen maar liggen op een behoorlijke afstand van Bangkok. Hoewel deze bestemmingen ook per bus (en Koh Samui tevens per veerboot) te bereiken zijn reizen de meeste vakantiegangers er per vliegtuig naar toe, zeker als men maar een beperkte tijd in Thailand heeft. Vlieg je naar Phuket dan kun je eventueel een vlucht boeken bij een van de budget luchtvaartmaatschappijen in Thailand. Voor Koh Samui zijn de opties hiervoor aanzienlijk beperkter en de tarieven van de tickets liggen bovendien ook een stuk hoger.

Beide strandbestemmingen staan bekend om zijn dure accommodaties, maar zowel Phuket als Koh Samui hebben ook een overvloed aan goedkope hotels.

Strandbestemmingen dichterbij Bangkok.

Zoek je een strandbestemming dichterbij Bangkok, dan zou je kunnen kiezen voor Hua Hin, Cha-am of zelfs Pran Buri, een half uur ten zuiden van Hua Hin. Al deze bestemmingen liggen ten zuidwesten van Bangkok. Andere opties zijn Pattaya en Koh Samet ten zuidoosten van Bangkok.

Hua Hin, Cha-am, Pran Buri en Koh Samet zijn rustiger dan Pattaya, al vind je hier ook wel rustigere stranden als je goed rondkijkt. Al deze strandbestemmingen zijn vanuit Bangkok gemakkelijk en goedkoop per bus te bereiken. Voor Koh Samet moet je wel rekening houden met een extra 30 minuten voor de veerboot. Genoemde reisdoelen beschikken allemaal over verblijfsaccommodaties in alle prijsklassen en uitstekende restaurants.

Kenmerken:

Pran Buri heeft de meest rustige stranden, Koh Samet de beste (eiland) sfeer, Hua Hin de beste strandhotels, Cha-am de beste visrestaurants en Pattaya het beste uitgaansleven.

Uitgebreide informatie over deze bestemmingen vind je op onze webpagina ‘Populaire bestemmingen in Thailand’.

 

Reizen naar Thailand

 


1 reactie op “Bangkok, Chiang Mai en een strandbestemming”

Alfred Sprenger17-12-2013 om 17:08

Hoi ,

ik ben WAO’r na een dramatisch auto ongeluk ’94 en zit er serieus over na te denken om m’n appartement in W’naar te verhuren en me voorgoed in Thailand of omgeving te vestigen .

M’m 1e plan was Australië maar daar kom je gewoon niet in (max 1 jaar)

En de Thaise cultuur en mentaliteit bevalt me hoewel ik er nog nooit ben geweest maar zo af en toe contact heb met Thai die zeer sympathiek zijn en zeer beleefd !

Ik zou graag me aan de kust willen vestigen want ik hou erg van de zee en watersport .

Ik ben aan het sparen om in okt 2014 er naar ytoe te gaan en wil erg graag info van jullie !

Hou contact en een goed 2014

Alfred

Reageren

*


Passende informatie bij : Bangkok, Chiang Mai en een strandbestemming
Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.