ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,028 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 35,749 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


Bangkok ’s werelds top bestemming

Geplaatst op 29 mei 2013 10:11 door thailandtotaal

1e plaats in Mastercard Global Destination Cities Index 2013.

In de ‘Mastercard Global Destination Cities Index 2013’ is Bangkok uitgeroepen als ’s werelds top toeristische bestemming in termen van aantal bezoekers. Hoewel met een zeer krappe marge (slechts 25.000 bezoekers), is Bangkok erin geslaagd Londen te overtreffen. Op de derde plaats staat Parijs gevolgd door Singapore, New York, Istanbul en Dubai. Amsterdam wordt gerangschikt als 15e. Parijs blijft t.o.v. de Index 2012 derde, maar is de enige bestemming in de top 20 dat een daling van het aantal internationale bezoekers laat zien.

Veel reizigers bezoeken Bangkok meerdere malen.

Een opvallende trend in de Index 2013 is de dominantie van de regio Azië / Pacific. Van de 132 gerangschikte steden zijn het 42 Aziatische steden. Bij de Aziatische steden wordt Bangkok gevolgd door Singapore, Kuala Lumpur, Hong Kong, Seoul, Shanghai en Tokio.

De cruciale factor voor de overwinning van Bangkok zijn de vele natuurlijke en kunstmatige toeristische plekken in en rond Bangkok, en het feit dat veel reizigers ervoor kiezen om herhaalde bezoeken naar de hoofdstad van Thailand te maken. Bovendien wordt Bangkok gezien als een evenwichtige stad welke zowel toeristen uit naburige landen als wereldwijd aantrekt.

Top 20 Mastercard Global Destination Cities Index 2013

Wil je meer weten over Bangkok? Lees dan verder op onze uitgebreide webpagina ‘Bangkok’.

 

 


Reageren

*


Passende informatie bij : Bangkok ’s werelds top bestemming
Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.