ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,027 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 37,385 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


Wat is de beste manier om door Thailand te reizen?

Geplaatst op 19 januari 2018 14:12 door thailandtotaal

Wat is de beste manier om door Thailand te reizen?

 

Hoe ziet de infrastructuur in Thailand eruit?

Thailand heeft, zeker in vergelijking met zijn buurlanden, een goede infrastructuur. Dit maakt rondreizen in Thailand erg makkelijk en comfortabel. De meeste verbindingen lopen via de hoofdstad Bangkok, die centraal in het land gelegen is. Mede door het groeiend aantal toeristen komt de Thaise infrastructuur steeds meer onder druk te staan. Daarom gaan er de komende jaren diverse grote infrastructurele projecten van start. Het gaat daarbij om snelwegen, hogesnelheidslijnen en metrolijnen. Daarnaast komen er nog een aantal nieuwe luchthavens, zeehavens en andere logistieke knooppunten bij.

 

Op welke manieren kun je in Thailand grote afstanden bereizen?

Grotere afstanden leg je in Thailand doorgaans af per bus, trein of vliegtuig. Bussen en treinen zijn in Thailand uitermate goedkoop. Het land heeft een uitgebreid busnetwerk waarmee je er alle uithoeken kunt bezoeken. Het Thaise spoornetwerk is niet zo uitgebreid, maar je kunt vanuit Bangkok wel alle vier de hoeken van het land bereiken. Aangezien het treinverkeer in Thailand op smalspoor rijdt, dien je er wel rekening mee te houden dat het allemaal niet zo snel gaat. Als maximumsnelheid voor de trein wordt een snelheid aangehouden van tussen de 60 en 80 kilometer per uur.

Thailand is echter een groot land en kies je ervoor om per bus of trein te reizen, realiseer je dan wel dat je vaak lang onderweg bent. Zo moet je voor een trip van Bangkok naar Chiang Mai (noord Thailand) per bus of trein al snel rekenen op een reistijd van zo’n 11 à 12 uur. Om tijd te besparen is het vliegtuig een uitstekend alternatief. Een vlucht van Bangkok naar Chiang Mai kost je namelijk slechts een uur.

 

Wat is de beste manier?

Het vliegtuig is de beste manier om grote afstanden in Thailand bereizen. Reizen per vliegtuig gaat snel en is comfortabel. Hierdoor neemt reizen veel minder tijd in beslag en haal je dus meer uit je beperkte vakantietijd. Daarnaast is het reizen per vliegtuig veel comfortabeler waardoor je meer rust en ontspanning zult vinden. Het reizen per vliegtuig is weliswaar duurder dan het reizen per bus of trein, maar dit nadeel weegt bij lange na niet op tegen de voordelen.

 


Thailand Premium Groepsreis Presentatie

Ben jij nog nooit in Thailand geweest, maar zou je er dit jaar van een geweldige vakantiereis willen genieten? En zou je deze reis willen maken met een klein select gezelschap?

Heb je bovenstaande vragen allemaal met ‘ja’ beantwoord? Dan heb ik een SPECTACULAIR en FANTASTISCH aanbod voor je!

Neem contact met me op voor het maken van een afspraak voor mijn VIP Groepsreis Presentatie! 

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

 

P.S. Vind je mijn blog interessant? Deel het met je vrienden en bekenden.

 

 

 

 

 


1 reactie op “Wat is de beste manier om door Thailand te reizen?”

Fred de Kreij20-01-2018 om 20:45

L.S.
Veel manieren om te reizen in Thailand, op de lange afstand is vliegen wel zo snel. anders de trein.
Bussen in ook ok, alleen is het wel veiliger om niet de minibusjes te nemen
Thailand heeft geen goede reputatie wat verkeersveiligheid betreft, probeer als er belangrijke feestdagen in aantocht zijn of tijdens niet al te veel te reizen, want risico op ongevallen een stuk groter.
Huren van motorfietsen beter van niet op de toeristische plekken en ben zeker van eigen risico verzekering en verzekering op voertuig.
Huur geen motor als je geen motorrijbewijs hebt en beter een lichte motorfiets die wendbaar is.

Reageren

*


Passende informatie bij : Wat is de beste manier om door Thailand te reizen?
Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.