ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,028 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 35,268 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


Bijzondere begraafplaatsen voor olifanten

Geplaatst op 14 april 2014 09:42 door thailandtotaal

Nationaal symbool van Thailand krijgt respectvol afscheid.

Olifanten zijn het nationale symbool van Thailand. Op het moment dat ze hun laatste adem hebben uitgeblazen verdienen ze er een laatste rustplaats welke past bij een dier van dergelijk nationaal belang. Daar de Thai de betekenis van deze dieren begrijpen zijn er in het land her en der speciale begraafplaatsen gecreëerd waar deze jumbo’s  kunnen uitrusten in vrede.

Surin is een van de Thaise provincies met een grote populatie aan gedomesticeerde olifanten. In Ban Ta Klang, gelegen in het district Tha Tum, is bij de tempel Wat Pa Ariang een speciale olifanten begraafplaats aangelegd voor een respectvol laatste afscheid van deze reusachtige viervoeters. Een perceel bos aangrenzend aan de tempel is veranderd in een begraafplaats voor dode olifanten met ongeveer 100 graven waar de resten van de jumbo’s zijn begraven in de schaduw van de bomen. Een opvallend kenmerk van dit kerkhof is dat de grafsteen op elk graf is gebouwd in de vorm van een hoofddeksel gedragen door krijgers uit het verleden.

 

 


Reageren

*


Passende informatie bij : Bijzondere begraafplaatsen voor olifanten
Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.