ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,028 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 35,749 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


Chiang Mai, belangrijkste educatie- en zakencentrum van Noord Thailand

Geplaatst op 27 februari 2014 13:12 door thailandtotaal

Stad groeit uit tot een van de belangrijkste zakensteden voor de ASEAN.

Chiang Mai is het educatief centrum voor het noordelijk deel van Thailand. Er zijn meer dan 10 universiteiten en ruim 100.000 studenten. Daarnaast is Chiang Mai ook het belangrijkste zaken centrum van noord Thailand. Vanwege de economische ontwikkeling en de daaruit voortvloeiende groei van de werkgelegenheid is het inwoneraantal van Chiang Mai de afgelopen jaren gestaag toegenomen. De Thaise overheid is van plan om de komende jaren de infrastructuur van Chiang Mai verder te ontwikkelen, zoals een hogesnelheidstrein van Bangkok naar Chiang Mai, een tweede luchthaven, een snelweg van Chiang Mai naar Chiang Rai en een nieuw industriegebied in Chiang Khong. Hierdoor zal Chiang Mai uitgroeien tot een van de belangrijkste zakensteden voor de ASEAN, vooral voor Myanmar, Laos, China en Thailand zelf.

Ontwikkeling van de condominium projecten.

De gemiddelde grondprijs op sommige locaties van Chiang Mai is de afgelopen jaren met meer dan 100% gestegen, vooral op Nim Man He Min en de areas rondom de wegen van Chiang Mai naar Lampang. Als gevolg van de toenemende grondprijzen zullen de meeste nieuwe condominium ontwikkelingen plaatsvinden in het ‘Outer City’ gebied. Momenteel richten de meeste projectontwikkelaars in Chiang Mai hun condominium projecten op de middeninkomens. Voorheen waren dit voornamelijk studenten en de ‘low-end’ markt in de universitaire zone. De gemiddelde prijs van condominium eenheden in Chiang Mai ligt de eerste helft van 2013 ongeveer 11procent hoger dan vorig jaar. Daarnaast hebben de verhoging van het minimumloon en logistieke kosten in de afgelopen jaren ook invloed op de markt.

Wil je meer weten over de stad Chiang Mai? Op de website van Thailandtotaal vind je op de pagina ‘Chiang Mai’ uitgebreide informatie over deze Roos van het Noorden.

 

 


Reageren

*


Passende informatie bij : Chiang Mai, belangrijkste educatie- en zakencentrum van Noord Thailand
Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.