ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,030 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 33,729 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


Chiang Mai wil meer toeristen

Geplaatst op 24 november 2011 00:22 door thailandtotaal

Nieuwe projecten en aansluitroute in het noorden.

Chiang Mai gaat voor 2013 een aantal nieuwe projecten opstarten om het toerisme naar de stad te promoten. De nieuwe projecten voor Chiang Mai zijn de Promenade Chiang Mai, de Chiang Mai International Covention & Exhibition Centre en de vernieuwde Chiang Mai Night Safari. De opening van de R3A Road, de aansluitingsroute van Thailand naar Birma, Laos en China moet zorgen voor meer Chinese toeristen naar Chiang Mai en Chiang Rai.

In 2011 minder toeristen als gevolg van overstromingen Thailand.

Het aantal toeristen naar Chiang Mai zal in 2011 uitkomen op ongeveer 2,3 miljoen( 1,3 miljoen buitenlandse en 1 miljoen binnenlandse). Dit aantal is minder dan aanvankelijk werd verwacht. Veel toeristen, voor Aziaten, hebben als gevolg van de massale overstromingen in Thailand hun reis naar Thailand en/of Chiang Mai geannuleerd of uitgesteld.

Komende jaren meer toeristen in Chiang Mai verwacht.

Voor 2012 worden in Chiang Mai 4,2 miljoen toeristen verwacht (1,7 miljoen buitenlandse en 2,5 miljoen binnenlandse). Mede gestimuleerd door de 2e Royal Flora Ratchaphruek, welke gehouden wordt van 14 december 2011 tot 14 maart 2012, zal het aantal toeristen in 2012 fors toenemen. Voor 2013 worden 6,1 miljoen toeristen verwacht (2,1 miljoen buitenlandse en 4 miljoen binnenlandse).

CMTBA richt zich op toeristen uit Europa.

De financiële crisis in Europa heeft ook zijn invloed op het aantal toeristen dat naar Chiang Mai komt. Het aandeel van toeristen uit Europa is in Chiang Mai gedaald van 49% naar 30%, terwijl het aandeel van toeristen uit Azië is gestegen van 29% naar 49%. Om het aandeel van toeristen uit Europa terug te winnen gaat de Chiang Mai Tourism Business Association (CMTBA) zich richten op ’s werelds grootste vakantie- en reisbeurs, de ITB in Berlijn, welke wordt gehouden van 7 tot 11 maart 2012.

Wil je meer weten over Chiang Mai? Lees dan hier verder.


1 reactie op “Chiang Mai wil meer toeristen”

harrie ritsema24-11-2011 om 12:56

Voor zover mij bekend is de flora ratchaphruek
uitgesteld tot voojaar 2012,vanwege de watersnood
ellende in thailand .Ik meen bericht in Bkk post.
Bezoek zeker de moeite waard.Heb zelf de laatste
flora gezien in 2006.

Reageren

*


Passende informatie bij : Chiang Mai wil meer toeristen
Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.