ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,030 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 33,848 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


Condominium prijzen Thailand stijgen dit jaar met 8 à 10 procent

Geplaatst op 20 januari 2015 12:58 door thailandtotaal

Vastgoed zeepbel?

Ondanks de dalende olieprijzen en de politieke instabiliteit zullen de residentiële en condominium prijzen in Thailand dit jaar blijven stijgen. De residentiële prijzen zullen dit jaar stijgen met 3 à 5 procent, terwijl de condominium prijzen naar verwachting zullen toenemen met 8 à 10 procent. Dit zegt de Housing Business Association (HBA), een vereniging van volkshuisvesting in Thailand.

Preventieve maatregelen BOT.

Vanwege de sterke stijging van de vastgoed prijzen, met name in de condominium sector, ontstaat in Thailand een publieke angst van het risico van een vastgoed zeepbel. Volgens de Government Housing Bank (GHB), een kredietverlenings agentschap van het Thaise ministerie van Financiën, is de huidige situatie echter niet buitensporig. De vastgoed prijzen in Thailand zijn de afgelopen drie jaar van nature gestegen en de prijsontwikkeling is een geleidelijke vooruitgang door de jaren heen. Bovendien is de ontwikkeling in relatie met de markt ontwikkeling, aldus de GHB. Om het risico van een vastgoed zeepbel echter te voorkomen heeft de Bank of Thailand (BOT) nieuwe regels afgekondigd. Zo moeten voor condominium eenheden onder de THB 10 miljoen (ca. € 250.000) bankleningen beperkt blijven tot 90% van de waarde van de woning.

Wil je meer weten of het kopen van een woning in Thailand? Lees dan verder op onze webpagina ‘Onroerend goed in Thailand’.

 

 


Reageren

*


Passende informatie bij : Condominium prijzen Thailand stijgen dit jaar met 8 à 10 procent
Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.