ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,029 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 34,173 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


Death Railway op Werelderfgoedlijst

Geplaatst op 15 augustus 2018 14:54 door thailandtotaalThailand wil de beruchte ‘Death Railway’, laten opnemen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De ongeveer 400 kilometer lange spoorlijn werd in de Tweede Wereldoorlog aangelegd door de Japanners om hun strijdkrachten naar Myanmar te vervoeren. Hiervoor werden geallieerde krijgsgevangenen (waaronder veel Nederlanders) en Aziatische burgers als dwangarbeider ingezet. Velen werden onder erbarmelijke omstandigheden te werk gesteld en hebben de verschrikkingen niet overleefd.

Als het aan Thailand ligt worden de volgende sites van de Death Railway in de lijst opgenomen:

  • De donkere stalen brug in Kanchanaburi stad, bekend van de film the Bridge on the River Kwai.
  • Het bamboeviaduct bij Tham Krasae, waar de spoorlijn zicht vastklemt aan de kliffen langs de Kwai Noi rivier.
  • De Hellfire Pass, de meest beruchte plaats op de spoorlijn waar de dwangarbeiders een passage door een bergketen moesten hakken.
  • Het Chong Kai Allied War Cemetery, de grootste erebegraafplaats midden in Kanchanaburi stad waar bijna 7.000 krijgsgevangenen begraven liggen, waaronder zo’n 1.800 Nederlanders.

Een bezoek aan de ‘Death Railway’ moet een eye-opener zijn om de mensheid eraan te herinneren dat dergelijke wreedheden niet opnieuw mogen gebeuren.

 

 


Reageren

*


Passende informatie bij : Death Railway op Werelderfgoedlijst
Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.