ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,028 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 35,643 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


Economie Thailand valt in een recessie

Geplaatst op 20 augustus 2013 14:58 door thailandtotaal

Onverwachte daling bbp in 2e kwartaal.

Door een onverwachte krimp van het bruto binnenlands product (bbp) van 0,3% is Thailand momenteel officieel in een recessie gekomen. Men spreekt van een recessie als het bbp twee opeenvolgende kwartalen krimpt. Het voorgaande kwartaal was er al een economische krimp van 1,7%. De sombere prestaties in 2013 tot nu toe volgen op een sterke economische groei van ruim 6% in 2012. Belangrijkste oorzaken voor de economische teruggang in Thailand zijn de dalende export en binnenlandse consumptie.

Economen verwachten 2e helft 2013 weer herstel.

Dat de economie van Thailand in een recessie terecht is gekomen werpt een schaduw over een van de snelst groeiende regio’s van de wereld. Het nieuws werd beantwoord met paniekverkopen van Thaise aandelen en een daling van de Thaise Baht t.o.v. de US dollar,de  Japanse Yen en de euro. Economen verwachten echter dat de economie van Thailand in de 2e helft van 2013 weer zal herstellen.

Meer over de economie van Thailand lees je op onze webpagina ‘De economie van Thailand’.


Reageren

*


Passende informatie bij : Economie Thailand valt in een recessie
Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.