ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,028 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 35,869 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


Gratis shuttle bus tussen de twee vliegvelden van Bangkok

Geplaatst op 19 februari 2015 10:58 door thailandtotaal

Suvarnabhumi International Airport en Don Muang Airport.

Indien je in Bangkok voor je binnenlandse vlucht een transfer moet maken tussen Suvarnabhumi International Airport en Don Muang Airport, ook het wel oude vliegveld van Bangkok genoemd, kun je gebruik maken van de gratis pendelbus.

Vanaf Suvarnabhumi International Airport naar Don Muang Airport:

De gratis shuttle bus vertrekt vanaf Suvarnabhumi op de 2e verdieping (arrivals) bij deur 3. Deze pendelbus is in de aankomsthal duidelijk bewegwijzerd. Wil je gebruik maken van deze service dan ga je naar de balie van de transfer shuttle. Deze bevindt zich buiten bij deur 3.

Vanaf Don Muang Airport naar Suvarnabhumi International Airport:

Op Don Muang vertrekt de shuttle bus naar Suvarnabhumi buiten bij de passagiersterminal. Dit wordt in de terminal duidelijk aangegeven. Op Suvarnabhumi wordt je afgezet bij de vertrekhal op de 4e verdieping bij deur 5.

Reistijden

De shuttle bus wordt geëxploiteerd door de Airports of Thailand (AOT) en de richttijd voor het traject tussen beide vliegvelden ligt op 50 minuten. Normaliter klopt deze reistijd maar als je tijdens de spits of in zware regen reist, kan de reistijd langer zijn. De gratis pendelbus rijdt tussen 5.00u en middernacht in beide richtingen. Voor de dienstregeling van de bus ga je naar het shuttle schema van de AOT.

Nuttige informatie

De gratis shuttle bus is een directe verbinding tussen de twee luchthavens van Bangkok. Je kunt niet op andere punten langs de route in- of uitstappen. De bussen zijn voorzien van airconditioning en er is een opslagruimte voor bagage. Aan boord van de bus is geen alcohol of sterk geurende voedingsmiddelen toegestaan. Vooraf reserveren is niet mogelijk. Aan de balie van de shuttle bus krijg je een ticket en als de bus vol is moet je wachten op de volgende.

Er is ook een minibus shuttle verbinding tussen beide vliegvelden. Deze vertrekt op Suvarnabhumi vanaf het Public Transportation Centre (PTC). Tickets voor deze shuttle bedragen zo’n THB 30 (circa € 0,75).

Heb je weinig tijd dan kun je het beste een taxi nemen en de chauffeur vragen de snelweg te nemen. Dit zal je zo’n THB 400 (circa € 10) kosten. Dit is inclusief de kosten voor de tol van de snelweg. Reis je in Bangkok met de taxi over de snelweg dan dien je als passagier de tol te betalen.

 

 


1 reactie op “Gratis shuttle bus tussen de twee vliegvelden van Bangkok”

stephana20-02-2015 om 17:24

Wil U naar Thailand komen maakt dan een boeking bij Uw reisorganisatie met de mededeling waar U precies heen wilt. U krijgt dan een vlucht naar Bangkok,Suvarnabumi waar U dan kan door vliegen met een andere Maatschappij naar U bestemming. Het voordeel hiervan is, dat U niet hoeft te sjouwen met Uw bagage want er wordt door gelabeld naar Uw reeds geboekte bestemming.

Een fijne vakantie gewenst in Thailand. Groetjes van Stephie van leeuwen, Chiang Ray, Noord Thailand.

Reageren

*


Passende informatie bij : Gratis shuttle bus tussen de twee vliegvelden van Bangkok
Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.