ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,028 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 35,268 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


Groei economie Thailand door overstromingen gedaald naar 1,8 procent

Geplaatst op 3 januari 2012 15:10 door thailandtotaal

Voor 2012 wordt een groei van 4,8 procent verwacht.

De groei van de economie van Thailand komt voor 2011 waarschijnlijk uit op 1,8 procent. Als gevolg van de zware overstromingen in Thailand waren de oorspronkelijke groeiverwachtingen voor 2011 al diverse malen naar beneden bijgesteld. Uiteindelijk zal er voor 2011 dus nog een lichte groei geboekt kunnen worden.

Vanwege de overstromingen is de Thaise export in 2011 ten opzichte van 2010 met 13,1 procent afgenomen. Tot september 2011, de periode vóór de overstromingen, was de export echter nog met 18,4 procent op jaarbasis gestegen.

Naar verwachting zal de economie van Thailand in 2012 met 4.8 procent groeien, maar deze groei zal sterk afhankelijk zijn van de ontwikkeling van de wereldeconomie. Ook het verloop van de Europese schuldencrisis zal grote invloed hebben op de Thaise economie daar Europa een van de belangrijkste exportmarkten voor Thailand is.

Meer over de economie van Thailand lees je in ‘Investeren en zaken doen in Thailand’.


Reageren

*


Passende informatie bij : Groei economie Thailand door overstromingen gedaald naar 1,8 procent
Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.