ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,029 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 34,130 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


Grootse plannen uitbreiding zes luchthavens Thailand

Geplaatst op 7 januari 2014 12:05 door thailandtotaal

Groeiend aantal passagiers moeten verwerkt kunnen worden.

De Airports of Thailand (AoT), exploitant van de grootste luchthavens van Thailand, heeft grootse plannen om de capaciteit van zes luchthavens in het land fors te verhogen. Om het groeiend aantal luchtreizigers te verwerken worden momenteel al drie internationale luchthavens onder handen genomen, de twee luchthavens van Bangkok en Phuket Airport. De luchthavens van Chiang Mai, Chiang Rai en Songkhla zullen later dit jaar eveneens uitgebreid worden.

AoT wil Don Muang Airport weer volledig benutten.

De tweede fase van de bouw op luchthaven Suvarnabhumi in Bangkok zou in 2017 voltooid moeten zijn. De capaciteit van het belangrijkste vliegveld van de Thaise hoofdstad zal hiermee worden uitgebreid van 45 naar 60 miljoen passagiers per jaar. Ook de capaciteit van Don Muang Airport, het tweede vliegveld van Bangkok, waar momenteel slechts 30-40% van de capaciteit wordt benut zal worden uitgebreid. Naar verwachting zal de tweede terminal op Don Muang in het tweede kwartaal van 2014 worden heropend. Als de luchthaven voor 100% wordt benut zouden het in staat moeten zijn om jaarlijks 30 miljoen passagiers te verwerken.

Dubbele capaciteit voor Phuket Airport.

De nieuwe internationale terminal op de luchthaven van Phuket zal naar verwachting medio 2014 worden opengesteld. De capaciteit zal door de komst van de nieuwe terminal worden vergroot van 6,5 tot 12,5 miljoen passagiers per jaar.

Om Chiang Mai International Airport als hub voor de noordelijke regio te verbeteren zal ook hier de capaciteit worden uitgebreid. Ook luchthaven Mae Fah Luang in Chiang Rai, het tweede vliegveld in het noorden van Thailand, zal worden verbeterd evenals de zuid Thaise Airport Hat Yai in Songkhla.

Meer over het luchtverkeer in Thailand lees je op onze webpagina ‘Per vliegtuig reizen in Thailand’.

 

 


Reageren

*


Passende informatie bij : Grootse plannen uitbreiding zes luchthavens Thailand
Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.