ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,028 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 35,869 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


Historische stoomtreinreis van Bangkok naar Ayutthaya

Geplaatst op 10 oktober 2014 13:08 door thailandtotaal

Chulalongkorn Day, 23 oktober.

23 oktober is in Thailand een nationale feestdag. Deze dag staat in het land van de glimlach bekend als King Chulalongkorn Day en is de herdenkingsdag van het overlijden van koning Chulalongkorn, ook wel bekend als koning Rama V. Op deze feestdag zullen stoomtreinliefhebbers zich verzamelen op het treinstation Hua Lamphong (Centraal Station) van Bangkok. Hier vertrekt om 8.00u een klassieke stoomtrein naar het op 80 kilometer noordelijk gelegen Ayutthaya, de hoofdstad van het oude Thailand. Hier zal de trein, onder voorbehoud van wijzigingen en vertragingen, aankomen om 10.10u. Hier zal de trein om 16.30u weer vertrekken richting Bangkok om vervolgens om 18.25 weer op Hua Lamphong Station te arriveren.

Retourtickets voor zo’n 6 euro.

Als stoomtreinliefhebber kun je deze historische treinreis zelf meemaken. Tickets zijn te koop op het Hua Lamphong treinstation en kosten voor een retour THB 250 (ca. € 6). Maar het is natuurlijk alleen al geweldig om deze trein te zien vertrekken of aankomen.

Je kunt voor deze historische treinreis in Bangkok eventueel ook op een van de andere treinstations opstappen. Samsen Station (8.13u), Bang Sue Station (8.21u), Bang Khen Station (8.33u), Laksi Station (8.43u) en Don Muang Station (8.53u). Op de terugreis zal de trein ook weer op deze stations een stop maken. Alle genoemde tijden zijn gebaseerd op eerdere reizen en onder voorbehoud van wijzigingen en vertragingen.

 

 


Reageren

*


Passende informatie bij : Historische stoomtreinreis van Bangkok naar Ayutthaya
Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.