ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,028 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 35,869 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


Hoe te kiezen uit de vele eilanden van Thailand.

Geplaatst op 27 juli 2011 20:54 door thailandtotaal

Thailand heeft meer dan 250 eilanden.

Het zuiden van Thailand staat bekend om zijn vele tropische eilanden en exotische stranden. Zowel in de Andamanse Zee als de Golf van Bangkok liggen vele kleine en grote eilanden die stuk voor stuk tot de mooiste ter wereld behoren. Alle eilanden van Thailand liggen vrij dicht voor de kust, eilanden in open zee ver van de kust tref je er niet aan. Waren in vroegere tijden de meeste eilanden onbewoond, tegenwoordig zijn de meeste eilanden vanwege het toerisme in meer of mindere mate ontwikkeld.

Thailand heeft voor iedereen het juiste eiland.

Hoe nou te kiezen uit al deze paradijselijke eilanden? Je keuze hangt af van waar jij behoefte aan hebt. Ben je een actieveling, rustzoeker of juist een feestganger. Thailand heeft voor iedereen het juiste eiland.

Op Phuket en Koh Samui vind je volop traditionele Thaise uitgaansgelegenheden en ook op Koh Pha Ngan wordt volop gefeest met als hoogtepunt de legendarische Full Moon Party’s. Hou je meer van rust en ontspanning dan zijn eilanden als Koh Lanta, Koh Kradan of Koh Ngai. De eilanden Koh Phi Phi en Koh Tao bieden uitstekende duikfaciliteiten en zijn een van de beste duiklocaties van Azië.

Eilandhoppen bijzondere ervaring.

Veel eilanden van Thailand behoren tot een archipel die onderling met bootverbindingen worden verbonden. Wil je in korte tijd veel zien dan is eilandhoppen een ideale vakantievorm. Je verblijft 1 of 2 dagen op een eiland om vervolgens per veerboot weer naar een volgend eiland te reizen. De grote diversiteit aan belevingen maakt deze reisvorm tot een onvergetelijke ervaring.

Lees hier verder over de eilanden van Thailand.

 

 


3 reacties op “Hoe te kiezen uit de vele eilanden van Thailand.”

Jurjen Jan van Dijken30-08-2013 om 13:00

ons (Ria en ik, beiden 56) lijkt dat island-hoppen wel iets moois, maar dan willen we graag wat langer ergens verblijven en minder vaak hoppen, dus hooguit 4 eilanden
Ook willen we Bangkok wel iets nader bekijken, dus bij aankomst een stay-over van een dag of drie/vier, en dan richting Koh Samui of zo.
Zou zoiets kunnen? We willen zo’n drie weken genieten.
Jurjen
PS. Ik ben helaas COPD-patient, oftewel ik heb maar een beperkte longinhoud en kan dus niet lang lopen/klimmen enz.

Sharon van thiel11-03-2014 om 14:01

Hallo,

Ik en mij vriend gaan in juni 2 weken nr thailand. We landen op bangkok en willen vanaf daar richting phuket (koh phi phi) voor t duiken en daarna nog doorvliegen als dat kan naar koh samui en phagnan.
Het liefst vliegen want we hebben slechts 2 weken. Want kunt u ons het beste adviseren? Ik las dat vliegen vanaf het andere vliegveld van bangkok er ook een budgetvliegtuigmaatschappij van thailand vliegt, nok air?
Graag tips! Want ik zit met mij handen in her haar!

Groetjes sharon

thailandtotaal12-03-2014 om 13:49

Vanaf Bangkok kun je met diverse vliegmaatschappijen naar Phuket vliegen, zowel vanaf het Internationale vliegveld Suvarnabhumi als het tweede vliegveld Don Muang. De low-budgetvliegmaatschappijen vliegen vanaf Don Muang. Tickets kun je op beide vliegvelden aan de balies van de betreffende vliegmaatschappijen kopen of online via de websites van de maatschappijen.

Het vliegveld op Koh Samui is eigendom van Bangkok Airways en wordt alleen door deze maatschappij bevlogen en Thai Airways welke een belang heeft in Bangkok Airways. Je kunt wel met een low-budgetvliegmaatschappij naar Surat Thani vliegen, dit ligt op het vasteland ter hoogte van de Samui eilanden. Vanaf hier kun je met de boot oversteken naar Samui.

Veel informatie over het reizen per vliegtuig in Thailand vind je op onze webpagina’s:

http://www.thailandtotaal.nl/op-vakantie-in-en-reizen-naar-thailand/reizen-in-thailand/per-vliegtuig-reizen-door-thailand

http://www.thailandtotaal.nl/op-vakantie-in-en-reizen-naar-thailand/populaire-bestemmingen-in-thailand/thaise-eilanden

Onderaan deze pagina’s vind je verder nog een selectie met gerelateerde weblog- en nieuwsberichten. Hiertussen staan wellicht ook interessante berichten die je kunnen voorzien van de nodige informatie.

Reageren

*


Passende informatie bij : Hoe te kiezen uit de vele eilanden van Thailand.
Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.