ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,028 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 35,749 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


Is kraanwater in Thailand geschikt voor consumptie?

Geplaatst op 30 mei 2013 13:09 door thailandtotaal

Drinken van kraanwater wordt afgeraden.

Zowel in de reisgidsen als op internet wordt vermeld dat het drinken van kraanwater in Thailand vermeden moet worden. Ook de toeristische organisatie in Thailand (TAT) zegt dat kraanwater in Thailand niet veilig is om te drinken. Dit is verder ook geen probleem daar gebotteld water in Thailand goedkoop en gemakkelijk verkrijgbaar is.

Ook de Thai zelf drinken zelden puur kraanwater en gebruiken thuis waterzuiveraars en filters. Tijdens het uitgaan hebben de meeste mensen er sowieso de neiging om alleen water uit flessen te drinken. Ook is het in Thailand heel gebruikelijk dat je op straat zowel toeristen als locals ziet lopen met een flesje water in de hand. De verkoop van gebotteld drinkwater is in Thailand dan ook big business.

MWA stelt dat kraanwater Thailand voldoet aan eisen World Health Organisation.

Tegelijkertijd stelt de Metropolitan Waterworks Authority (MWA) in een officiële aankondiging dat de kwaliteit van het kraanwater van de MWA volledig voldoet aan de normen en criteria van de World Health Organisation. Echter, er zijn andere argumenten die aantonen dat het drinken van kraanwater in Thailand vermeden moet worden. Zo zijn de leidingen die het kraanwater leveren niet schoon. Sommigen stellen dat het gezuiverde kraanwater te veel chloor bevat. De MWA claimt echter dat de juiste hoeveelheid chloor in het kraanwater bacteriën effectief bestrijdt waardoor diarree wordt voorkomen.

Neem geen risico en koop gebotteld drinkwater.

Ons advies is echter om geen risico te nemen en in plaats van kraanwater gebotteld drinkwater te kopen. Op veel straathoeken in Bangkok vind je bovendien osmoso water-automaten waar je tegen betaling van slechts THB 1 (ca. € 0.025) een liter drinkwater kan bijvullen. Dat is nog goedkoper dan een 500ml flesje gebotteld water, dat zo’n THB 7 – 10 (ca. € 0,20) kost.

Wil je meer weten over drinkwater in Thailand? Lees dan verder op onze webpagina ‘Informatie over leidingwater in Thailand’.


Reageren

*


Passende informatie bij : Is kraanwater in Thailand geschikt voor consumptie?
Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.