ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,028 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 35,769 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


Khao Khanap: de Twin Mountains van Krabi

Geplaatst op 17 juli 2014 13:14 door thailandtotaal

Een van de meest kenmerkende plekken van Krabi.

Gezien vanaf de rivier heb je een prachtig uitzicht op de twin Mountains, maar voor een close-up dien je een longtail boot te nemen. Deze vertrekken vanaf de Chao Fa pier in Krabi town (dicht bij het grote sculptuur van de zwarte krab). Het inhuren van een boot kost ongeveer 400 tot 500 Baht per uur (ca. € 9 tot 11). De boot brengt je in ca. 15 minuten naar een trap bij Khao Khanap Nam die je vervolgens zal leiden naar de grotten onder de bergen. Deze groten waren ooit de thuisbasis van oude nederzettingen. Nu zijn er exposities ingericht met een deel van de archeologische vondsten en grotschilderingen die hier ontdekt zijn. De verbazingwekkende grotten zijn versierd met stalactieten en stalagmieten. Je kunt ook een combinatietrip maken van een bezichtiging van Khao Khanap Nam en een rondleiding door de mangrovebossen en een nabijgelegen vissersdorp (Koh Klang).

Maenam Krabi rivier.

Met een lengte van slechts 5 kilometer is de Maenam Krabi rivier de kortste rivier van Thailand. De rivier loopt vanaf het Krabi estuarium (Paknam Krabi) naar de Andaman Zee. Binnen het estuarium is de Maenam Krabi de belangrijkste rivier. Het gebied van de monding in de Andaman Zee is een beschermd natuurgebied met mangrove bossen. Het is een populair gebied bij vogelaars omdat hier een aantal van de meest uiteenlopende en zeldzame vogelsoorten verblijven.

 

 


Reageren

*


Passende informatie bij : Khao Khanap: de Twin Mountains van Krabi
Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.