ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,030 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 33,672 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


Kopen of huren van een huis of appartement in Thailand

Geplaatst op 10 november 2011 00:48 door thailandtotaal

Prijzen van een huis en appartement zijn in Thailand goedkoop.

De prijs van een huis of appartement in Europa is de afgelopen decennia flink gestegen. Zowel de bouwkosten van het huis of appartement evenals de grondprijs zijn alsmaar gestegen. Hoewel de onroerend goed markt in Europa op dit moment enigszins onderdruk staat zal de prijs die je er over pakweg tien jaar betaald voor het kopen of huren van een huis of appartement een stuk hoger zijn dan die van nu.

Vergeleken met Thailand zijn de prijzen van een huis of appartement in Europa behoorlijk hoog. Neem bijvoorbeeld de gemiddelde m² prijs voor een huis of appartement in een Europese stad, deze ligt op dit moment rond de € 7.000,-. In Bangkok betaal je ongeveer THB 100.000,- (€ 2.400,-). Hiervoor koop je een prachtig appartement in een nieuw gebouw met zwembad, fitnessruimte en een sauna.

Vele buitenlanders hebben in Thailand een huis of appartement.

De onroerend goed markt in Thailand is op dit moment erg aantrekkelijk en de procedures rond het kopen of huren van een huis of appartement zijn vrij makkelijk. Vele inwoners uit Europa en de VS zijn inmiddels aangetrokken door de kwaliteit van leven, het goedkope levensonderhoud en het aangename tropische klimaat van Thailand en hebben er een huis of appartement gekocht of gehuurd.

Welke aspecten zijn bepalend voor de koop- of huurprijs.

In de grote en populaire plaatsen van Thailand wordt de hoogte van de huur of koopprijs van het huis of appartement sterk bepaald door de locatie. Verder zijn de leeftijd, grootte en of het huis of appartement wel of niet is ingericht ook medebepalend voor de prijs. Wil je een huis of appartement in Thailand huren dan wordt de hoogte van de huurprijs ook bepaald dor de contractsduur. In de regel betaal je minder naarmate je langer huurt.

Huis of appartement met servicedienst.

Ben je voornemens om in Thailand een huis of appartement te kopen of te huren en het minder dan 12 maanden per jaar te bewonen, dan is het raadzaam te overwegen om een huis of appartement met een servicedienst te nemen. Voor een relatief klein bedrag wordt je huis of appartement tijdens je afwezigheid dan schoon en netjes gehouden.

Wil je meer weten over het kopen of huren van een huis of appartement in Thailand? Lees dan verder op onze website in ‘Onroerend goed in Thailand’?


8 reacties op “Kopen of huren van een huis of appartement in Thailand”

Jan de Graaf10-11-2011 om 10:32

Hallo,
ik had een vraag aan u, 26 november kom ik naar thailand
is dat te doen naar pattaya met de taxi, van wegen de
overstromingen.
bijvoorbaat mijn hartelijke dank,
Jan de Graaf

thailandtotaal10-11-2011 om 13:40

De snelwegen vanaf vliegveld Suvarnabhumi richting Pattaya zijn gewoon open. Voor zover wij weten bestaat er ook geen direct overstromingsgevaar voor deze route.

Paul Mooren17-11-2011 om 04:46

Zoek in JOMTIEN periode 2 december 2011 t/m 17 april 2012 studio-appartement (1 persoon) in JOMTIEN

Mar18-05-2012 om 21:16

Mijn wens is om, de laatste jaren die ik nog heb, te gaan wonen in Thailand, aan de kust het liefst.
Is dat haalbaar met een WAO uitkering van 1300 euro?
thnxx alvast en graag een eerlijk antwoord?
x Mar

leclercq jean-claude15-07-2012 om 08:34

misschien maar juist met 1300 euro(+-50000 bt) waarschinlijk zonder wagen, okkasie autos zijn zeer duur
kosten huis 12000 Bt,elek water tv internet,2500,eten tussen 14000 EN 18000 B,en 10000 voor hospitalisatie verzekering/maand= tussen 48000 en 50000 Bt
Als je volledig thai’s eet kan minder natuurlijk maar….

IB28-08-2012 om 17:18

Hallo, Kunt u mij adressen sturen waar we betrouwbaar een huis of appartement(2 slaapkamers) kunnen huren tegen een redelijke prijs? We kunnen ons geld maar één keer uitgeven en willen graag in januari voor een maand naar Thailand komen. Of kunnen we de gok wagen om op de bonnefooi te gaan.Gr. IB

jozef smolenaars02-09-2012 om 16:45

zou graag willen weten wat ik zou kunnen huren voor ongeveer 300 euro per maand als ik ongeveer een jaar zou blijven

Reageren

*


Passende informatie bij : Kopen of huren van een huis of appartement in Thailand
Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.