ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,029 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 34,890 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


Krabi airport ‘alternatief voor Phuket’

Geplaatst op 7 augustus 2013 12:17 door thailandtotaal

Phuket airport is overbelast.

Het ministerie van vervoer in Thailand werkt aan plannen om luchtvaartmaatschappijen te bewegen vluchten naar Krabi airport uit te voeren als alternatief voor het overbelaste vliegveld van Phuket. Krabi Airport verwerkt slechts een miljoen passagiers per jaar, ondanks het feit dat het een capaciteit heeft voor drie miljoen passagiers. Het ministerie overweegt voor Krabi Airport een duty-free shop en een mogelijke shuttle verbinding tussen de twee airports. De afstand tussen Krabi airport en Phuket airport bedraagt zo’n 140 kilometer.

Tijdelijke terminal voor Phuket airport.

Voor het komend hoogseizoen, van oktober tot maart, verwacht het ministerie dat Phuket Airport 6.350.000 passagiers dient te verwerken. Dat is een stijging van 11% t.o.v. dezelfde periode vorig jaar. Phuket Airport kan omgaan met 6,5 miljoen passagiers per jaar, maar het verkeersvolume zal dit jaar naar verwachting 10,5 miljoen passagiers bereiken. Om de overbelasting van Phuket Airport op korte termijn te vangen heeft men het plan om een tijdelijke terminal te bouwen.


Reageren

*


Passende informatie bij : Krabi airport ‘alternatief voor Phuket’
Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.