ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,029 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 34,973 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


Laatste Brit ‘Death Railway’ gestorven

Geplaatst op 14 mei 2013 12:32 door thailandtotaal

Gruwelijke woon- en werkomstandigheden.

De laatste Britse krijgsgevangenen uit de Tweede Wereldoorlog welke door het Japanse leger gedwongen te werk werd gesteld aan de bouw van de beruchte ‘Death Railway’ tussen Thailand en Myanmar (Birma) is op 99 jarige leeftijd overleden. Red Twigg was een van de 60.000 geallieerde krijgsgevangenen en 250.000 Aziatische arbeiders die onder gruwelijke woon- en werkomstandigheden gewerkt hebben aan de jungle spoorweg en de beroemde Bridge on the River Kwai.

Red Twigg onthult verhaal hoe hij beproeving heeft overleefd.

Twigg, die drie jaar doorbracht bij de Death Railway, wachtte op de publicatie van zijn boek ‘Survivor On The River Kwai’. Het boek beschrijft Twigg’s krijgsgevangenschap vanaf de val van Singapore in 1942 tot de drie jaar van de hel in de kampen langs de River Kwai. De bouw van de beruchte spoorlijn heeft destijds het leven gekost aan 16.000 geallieerde krijgsgevangenen en 90.000 Aziatische burgers. Twigg legt in zijn memoires uit hoe hij geleerd heeft om de jungle te gebruiken om te overleven (het vangen en eten van hagedissen en het maken van slangensoep) en beschrijft de brutaliteit van de Japanse soldaten. Het boek ‘Survivor On The River Kwai’,  wordt uitgegeven door uitgeverij Viking.

Wil je meer weten over de Death Railway en de Bridge on the River Kwai? Lees dan verder op onze webpagina ‘Bridge on the River Kwai, herdenkplaats en toeristische attractie’ en bekijk hier onze fotoreportage.


1 reactie op “Laatste Brit ‘Death Railway’ gestorven”

edwin rooze16-05-2013 om 15:14

Geachte medewerker,
Vond het ook al ben ik er zelf geweest zeer indrukwekkend en ik betuig mijn mede leven aan de genen die hun leven gaven voor onze vrede en hun nabestaanden

Reageren

*


Passende informatie bij : Laatste Brit ‘Death Railway’ gestorven
Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.