ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,028 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 35,268 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


Lotus Flower Festival Bang Phli

Geplaatst op 1 september 2014 09:59 door thailandtotaal

Uniek feest even ten zuiden van Bangkok.

De lotus, of Bua in het Thais, is in zowel het hindoeïsme en het boeddhisme een symbool van zuiverheid. In het geboorteverhaal van Boeddha openbaren zich bij de eerste voetstappen van de baby schitterende lotussen. Ook in de menselijke reis van het leven vertegenwoordigt de lotus de monotone cyclus van geboorte, dood en wedergeboorte. In Thaise boeddhistische tempels zijn lotussen routinematig opgenomen in vele ceremonies.

In Bang Phli, even ten zuiden van Bangkok, vindt elk jaar het Lotus Flower Festival plaats. Dit feest, in het Thais Rub Bua genoemd, wordt hier een dag voor het einde van het boeddhistische Rain Retrait gehouden. Dit is op de ochtend van de veertiende dag van de wassende maan in de elfde maanmaand (meestal in oktober). Traditioneel, staan lokale mensen in Bang Phli ine-up aan beide zijden van Khlong Samrong. Zij gooien lotusbloemen op de voorbij varende boot met daarop een replica van een vereerd Boeddha beeld. Dit beeld wordt Luang Poh genoemd en huisvest in de plaatselijke Wat Bang Phli Yai. De festiviteiten van het Lotus Flower Festival worden dit jaar gehouden van 4 tot 7 oktober. De tocht met het lotus gooien vindt plaats op de laatste dag, dinsdag 7 oktober. De tocht begint bij Wat Bang Phli Yai.

Wil je meer weten over traditionele festiviteiten in Thailand? Lees dan verder op onze webpagina ‘Tradities, gebruiken en gewoonten in Thailand’.

 

 


Reageren

*


Passende informatie bij : Lotus Flower Festival Bang Phli
Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.