ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,028 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 35,665 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


Maatregelen coronavirus Thailand

Geplaatst op 26 maart 2020 13:37 door thailandtotaal

 

De wereld is in de ban van het coronavirus (COVID-19). We verkeren in een bijzondere periode die ons allemaal raakt en waarin we allemaal te maken krijgen met allerlei ongewone maatregelen en situaties. De situatie blijft wisselvallig en het advies met betrekking tot het coronavirus verandert snel.

In dit bericht heb ik een aantal maatregelen samengevoegd waar je mee te maken krijgt als je in Thailand bent of binnenkort naar Thailand gaat afreizen. Omdat de situatie steeds veranderd is het raadzaam om steeds de laatste adviezen van overheden, reisagenten en luchtvaartmaatschappijen. Raadpleeg ook de adviezen van de Nederlandse overheid. Deze kunnen van invloed zijn op de dekking van je reisverzekering.

Maatregelen in Thailand:

  • Muay Thai-stadions, sportstadions, bioscopen, pubs/bars en uitgaansgelegenheden in Bangkok en omgeving zijn tot ten minste 31 maart gesloten. Apotheken, banken, supermarkten, buurtwinkels en restaurants blijven open.
  • Winkelcentra in Bangkok en in een groot deel van de overige provincies zijn gesloten tot ten minste 12 april.
  • Scholen en universiteiten in heel Thailand zijn gesloten tot tenminste 31 maart.
  • Alle nationale parken zijn tot nader order gesloten.
  • Een aantal bezienswaardigheden, waaronder de Grand Palace in Bangkok, zijn tot 15 april gesloten.
  • Alle passagiers die in Thailand met de trein reizen (inclusief de MTS-metro en BTS-skytrain in Bangkok) zijn verplicht een mondkapje te dragen.
  • Vliegvelden, trein- en busstations blijven open. Passagiers kunnen worden onderworpen aan gezondheidscontroles. Houd daarom rekening met extra tijd voor het inchecken.
  • De Songkran (het traditionele Thaise Nieuwjaar) dat dit jaar gepland stond voor 13-15 april is tot nader order uitgesteld. Dit geldt voor alle geplande feesten en festiviteiten in heel Thailand.

 

 


Reageren

*


Passende informatie bij : Maatregelen coronavirus Thailand
Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.