ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,028 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 35,749 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


Minder toeristische aankomsten in 2014

Geplaatst op 7 januari 2015 14:33 door thailandtotaal

6,6 procent minder toeristen naar Thailand.

Het aantal buitenlandse toeristen dat Thailand in 2014 bezocht is ten opzichte van het voorgaande jaar met 6,6 procent gedaald. Volgens de officiële cijfers van de Thaise regering hebben in 2014 24,7 miljoen buitenlandse toeristen een bezoek gebracht aan het ‘land van de glimlach’.

De daling van de toeristische aankomsten is vooral te wijten aan de politieke crisis gedurende de eerste helft van 2014. Delen van Bangkok waren in deze periode verlamd door de straatprotesten met als doel de regering van premier Yingluck Shinawatra omver te werpen. Aan de protesten kwam een eind toen het leger in mei een coup pleegde en een landelijk beleg afkondigde. Voor een aantal weken werd in Thailand een avondklok ingesteld. Ook de recente dramatische val van de Russische roebel heeft er toe bijgedragen dat het toerisme in enkele populaire bestemmingen zoals Pattaya is teruggevallen.

Wil je meer weten over het toerisme in Thailand? Lees dan verder in ‘Op vakantie in en reizen naar Thailand’.

 

 

 


Reageren

*


Passende informatie bij : Minder toeristische aankomsten in 2014
Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.