ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,028 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 35,268 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


Mogelijk 5,5% economische groei voor Thailand in 2014

Geplaatst op 21 oktober 2013 12:13 door thailandtotaal

Mits investeringsplannen regering volgens plan doorgaan.

Als de regering van Thailand haar plannen voor massale investeringen in waterbeheer en infrastructuur doorzet zal de economie van Thailand volgend jaar naar verwachting met 5,5% stijgen. Dit in combinatie met grotere directe buitenlandse investeringen zal Thailand een sterke economische dynamiek geven. Deze prognose is bekend gemaakt door de Standard Chartered Bank, een Britse multinational in bancaire en financiële diensten.

Als de twee grote projecten worden doorgevoerd volgens plan, zal dit in 2014 bijdragen tot een extra groei van 1,2% van het Bruto Binnenlands Product (BBP). Indien de projecten niet worden uitgevoerd zal de economische groei voor Thailand volgend jaar uitkomen op 4,3%.

Economische groei 2013.

Voor 2013 verwacht de Standard Chartered Bank voor Thailand een economische groet van 3,8-4,3%. Andere particuliere onderzoeksbureaus houden het op 2,7-3,7%. The University of the Thai Chamber of Commerce’s Centre for Economic and Business Forecasting verlaagde zijn groeiverwachting voor 2013 onlangs van 4,3 naar 3,4%, voornamelijk als gevolg van vertragingen bij de ontwikkeling van infrastructuur en watermanagement projecten. Voor 2014 voorspelt het centrum voor Thailand een economische groei van 4,6-5,5%.

Meer over de economie in Thailand lees je op onze webpagina ‘Investeren en zaken doen in Thailand’.

 

 


Reageren

*


Passende informatie bij : Mogelijk 5,5% economische groei voor Thailand in 2014
Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.