ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,028 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 35,769 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


Nan voorgedragen voor Werelderfgoedlijst

Geplaatst op 25 november 2014 10:54 door thailandtotaal

Rijk aan geschiedenis en cultuur.

Het Thaise Ministerie van Cultuur gaat zich sterk maken voor haar plan om de stad Nan op de UNESCO Werelderfgoed lijst te krijgen. Het in het noorden van Thailand gelegen Nan is rijk aan geschiedenis en cultuur. Het is een culturele bestemming en trekt vele Thaise en buitenlandse toeristen. Nan ligt dicht bij de grens met Laos in een groene vallei aan de rivier de Nan. De vallei wordt omgeven door steile bergen, waar een grote hilltribe bevolking woont.

De oude stad Nan was eeuwenlang een autonoom koninkrijk en werd pas in 1931 officieel bij Siam (het vroegere Thailand) gevoegd. Het biedt dan ook een enorm potentieel voor de Werelderfgoedlijst. Zo is de stad de thuisbasis van diverse oude heilige plaatsen zoals Wat Phra die Chae Haeng en Wat Phra That Chang Kham. Verder bezit Nan nog restanten van de oude stadsmuur en een meer dan 1000 jaar oud steenzout veld. Interessant is Wat Suan Tan met zijn 40 meter hoge chedi in Hindoe/Khmer-stijl. Om de lokale identiteit te markeren dragen overheid ambtenaren, docenten en studenten van Nan van maandag tot donderdag traditionele Thaise kledij en op vrijdag hilltribe kleren.

 

 


Reageren

*


Passende informatie bij : Nan voorgedragen voor Werelderfgoedlijst
Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.