ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,030 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 33,672 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


Nieuw toeristen visum Thailand voor 6 maanden

Geplaatst op 28 september 2015 09:53 door thailandtotaal

Beschikbaar vanaf 13 november 2015.

Het Thaise ministerie van Buitenlandse Zaken heeft aangekondigd dat er vanaf november een 6 maanden toeristen visum voor Thailand beschikbaar komt. Onder de huidige regels is er alleen toeristen visum beschikbaar voor slechts 60 dagen.

Het nieuwe toeristen visum geeft bezoekers aan Thailand de mogelijkheid om het land gedurende de periode van 6 maanden zo vaak binnen te komen en te verlaten als ze willen. Dit is vooral praktisch voor toeristen die langere tijd in Thailand willen verblijven, maar daarnaast in deze periode ook nog andere Aziatische landen willen bezoeken. Toeristen met een 6 maanden visum zullen wel om de 60 dagen het land moeten verlaten om het visum geldig te houden. Dit kan eenvoudig met een zogenaamde ‘visa run’, een out/in formaliteit bij de grensposten welke ook gedaan wordt door buitenlanders die met een langlopend visum woonachtig zijn in Thailand. Het nieuwe 6 maanden toeristen visum gaat THB 5000 (ca. € 125) kosten en is beschikbaar vanaf 13 november 2015.

Uitgebreide informatie over de verblijfsdocumenten voor Thailand lees je op onze informatiepagina ‘Informatie over paspoort en visa voor Thailand’.

 

 


8 reacties op “Nieuw toeristen visum Thailand voor 6 maanden”

Monpellier R20-10-2016 om 12:45

ik wil zes maanden in thailand verblijven, alleen in thailand, wat voor soort visum heb ik nodig?
Ik ben nl 63 jjar.

Roel Haan21-03-2017 om 14:00

Ik zou graag 4 maanden willen overwinteren met mijn vrouw samen, kunt u mij vertellen welke visum ik nodig heb voor ons doel.
Wij zijn net 60+.
Mvd Roel

thailandtotaal25-03-2017 om 16:05

Er is veel onduidelijkheid over het toeristenvisum voor 6 maanden. Het schijnt dat je dit bij het Thai Consulaat te Amsterdam (nog) niet kunt aanvragen.

Het makkelijkste voor jullie is om een toeristenvisum aan te vragen. Met dit visum mag je 60 dagen aaneengesloten in Thailand verblijven. Bij je aanvraag geef je aan dat je 2 entries wilt. In totaal heb je dan dus 120 dagen (60 + 60). Om het tweede visum te activeren zul je echter wel een visarun moeten maken.

Gezien jullie leeftijd van 60+ kom je eventueel ook in aanmerking voor een Non Immigrant O visum. Hiermee mag je 90 dagen aaneengesloten in Thailand verblijven. Aangezien jullie er 4 maanden willen verblijven zul je een multiply moeten aanvragen. De aanvraag van dit visum is wel een stuk uitgebreider. Zo worden er een aantal extra (financiële ) eisen gesteld.

Robert04-06-2017 om 11:59

Is er al meer duidelijkheid over dit visum?
Ik kan er niets over terug vinden op de Thaise ambassade site.

Mvg Robert

thailandtotaal04-06-2017 om 12:14

Voor zover wij weten is dit visum (nog steeds) niet beschikbaar.

Reageren

*


Passende informatie bij : Nieuw toeristen visum Thailand voor 6 maanden
Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.