ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,030 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 33,529 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


Ayutthaya

Ayutthaya 4 eeuwen lang hoofdstad van het oude Thailand

Het oude Ayutthaya wordt ook wel het historisch park genoemd.Ayutthaya ligt zo’n 80 kilometer ten noorden van Bangkok en was 4 eeuwen lang de hoofdstad van het voormalige Koninkrijk Ayutthaya (1350 – 1767), het oude Thailand. Het grondgebied Ayutthaya  bestond ruwweg uit het huidige Thailand uitgezonderd het Koninkrijk Lana in het noorden van Thailand.

In de 16e en 17e eeuw was Ayutthaya met ruim een miljoen inwoners een van de grootste en meest welvarendste steden van Azië. In de 18e eeuw trad het verval van Ayutthaya  in en met de verwoesting van de stad in 1767 door de Birmezen kwam er een einde aan het Koninkrijk.

Het oude Ayutthaya ligt op een eiland

In het historisch park van Ayutthaya bevinden zich de meeste bezienswaardigheden.Het oude Ayutthaya, ook wel het historisch park genoemd, ligt op de plaats waar de rivieren Chao Phraya, Lop Buri en Pasak samenkomen. Door een bocht in de Chao Phraya middels een kanaal af te snijden werd er een eiland gecreëerd waarop de oude stad werd gebouwd. Ook het eiland zelf werd doorsneden met diverse kanalen die als infrastructuur dienden. Op het eiland bevinden zich de meeste bezienswaardigheden van Ayutthaya.

Meer informatie over Ayutthaya:

 

Boek hier je hotel in Ayutthaya met prijsmatchgarantie!

 

Foto-presentatie over Ayutthaya:

 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Historische stoomtreinreis van Bangkok naar Ayutthaya

Dagtochten vanuit Bangkok naar Ayutthaya

Ayutthaya weer open voor toeristen

Ayutthaya, de hoofdstad van het oude Thailand

 


Bekijk op Google Maps
Interactieve plattegrond

Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.