ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,030 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 33,529 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


Bridge on the River Kwai, herdenkingsplaats en toeristische attractie

Beroemde spoorbrug over beruchte Death Railway

De beroemde spoorbrug ‘The Bridge on the River Kwai’ bij Kanchanaburi.‘The Bridge on the River Kwai’ is de beroemde spoorbrug bij de plaats Kanchanaburi in het westen van Thailand. De brug is onderdeel van de beruchte ‘Death Railway’ (Birma dodenspoorweg), een bevoorradingsroute tussen Thailand en Birma, welke werd aangelegd in de 2e wereldoorlog tijdens de Japanse bezetting van Thailand. De Death Railway loopt dwars door de provincie Kanchanaburi en de aanleg was vanwege het bergachtig gebied, dichte oerwouden en tropische klimaat niet gemakkelijk. Voor de werkzaamheden, welke duurden van september 1942 tot december 1943, werden geallieerde krijgsgevangenen en dwangarbeiders ingezet. Velen van hen zijn er door uitputting, ziekte en ondervoeding gestorven. Onder de slachtoffers bevonden zich ook veel Nederlanders uit het voormalig Nederlands-Indië. De brug over de Kwai River is vooral bekend geworden door het boek ‘Le pont de la rivière Kwaï van de Franse schrijver Pierre Boulle en de Engelse speelfilm ‘The Bridge on the River Kwai’. De Bridge on the River Kwai is vandaag de dag nog altijd in gebruik.

Passeer de Bridge on the River Kwai per trein of te voet

Je kunt de Bridge on the River Kwai zowel per trein als te voet passeren. De Bridge on the River Kwai ligt ongeveer 5 kilometer van het centrum van Kanchanaburi en is het originele exemplaar. De brug is tijdens de 2e wereldoorlog weliswaar meerdere malen gebombardeerd maar desondanks toch grotendeels intact gebleven. De ronde boogconstructies van de Bridge on the River Kwai zijn nog origineel, de rechthoekige boogconstructies hebben de gebombardeerde delen vervangen.

Ondanks dat de Bridge on the River Kwai eigenlijk een spoorbrug is, kun je de brug ook te voet nemen. Ga je te voet en mocht er tijdens het passeren van de brug een trein aankomen, dan kun je een veilig plekje vinden in een van de nissen die tussen de overspanningen zijn aangelegd.

Aan de Kanchanaburi zijde van de River Kwai Bridge liggen diverse s eet- en drinkgelegenheden en souvenirkraampjes. Als herinnering aan de oorlogstijd staat er her en der wat spoormaterieel uit die tijd opgesteld.

Lees verder over de Bridge on the River Kwai

 

Boek hier je hotel in bij de Bridge over the river Kwai Kanchanburi met prijsmatchgarantie!

 

Foto-presentatie Bridge on the River Kwai en Kanchanaburi:

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Klassieke stoomtrein reis in Thailand

Laatste Brit ‘Death Railway’ gestorven

River Kwai Bridge Week 2012

River Kwai Bridge Week

Kanchanaburi – River Kwai Bridge – Death Railway

 

 


Bekijk op Google Maps
Interactieve plattegrond

Passende informatie bij : Op vakantie in en reizen naar Thailand Indrukwekkende bezienswaardigheden in Thailand Bridge on the River Kwai, herdenkingsplaats en toeristische attractie
Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.