ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,028 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 35,665 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


Nationaal Museum van Koninklijke Boten (Royal Barge Museum)

Het Royal Barge Museum ligt aan het begin van de Bangkok Noi Khlong.Collectie van prachtig versierde boten

Het Royal Barge Museum bestaat uit een boothuis waarin diverse prachtig versierde praal boten worden tentoongesteld. De tentoongestelde boten worden nog steeds gebruikt in feestelijke gebeurtenissen en de speciale Koninklijke ceremonies, zoals de Royal Kathin Barge Procession, een oude Thaise traditie welke alleen plaatsvindt tijdens bijzondere Nationale gelegenheden. De Royal Barge Procession is een imponerend schouwspel op de Chao Phraya rivier waarbij de Koninklijke familie naar Wat Arun vaart om de monniken aldaar nieuwe kleren en voedsel te brengen.

De formele processies met de praal boten stammen uit de Ayutthaya periode. In die tijd, toen het vervoer over de rivier de belangrijkste vorm van vervoer was, voeren tijdens de ceremonies honderden boten mee.

Prachtig versierde praal boten in het Royal Barge Museum.Persoonlijke boot van de koning

Onder de collectie van het Royal Barge Museum bevindt zich ook de persoonlijke boot van de koning, de Suphannahongsa (gouden zwaan). Deze majestueuze schuit stamt uit 1911 en werd destijds gemaakt van een uitgehouwen teakhouten boomstam.

Openingstijden en bereikbaarheid van het Royal Barge Museum

De Royal Kathin Barge Procession is een imponerend schouwspel. Openingstijden Royal Barge Museum: dagelijks van 9.00u tot 17.00u.

Het Royal Barge Museum ligt aan het begin van de Bangkok Noi Khlong in het stadsdeel Thonburi. Het museum met de boten is het makkelijkst te bereiken met de Chao Phraya Expressboat (via de Phra Pin Klao Bridge Pier).

Website Royal Barge Museum

 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Wil je getuige zijn van de Royal Kathin Barge Procession in oktober 2011?

Royal Barge Procession Bangkok 22 oktober 2011


Bekijk op Google Maps
Interactieve plattegrond

Passende informatie bij : Op vakantie in en reizen naar Thailand Populaire bestemmingen in Thailand Bangkok Activiteiten en bezienswaardigheden in Bangkok Nationaal Museum van Koninklijke Boten (Royal Barge Museum)
Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.