ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,028 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 35,601 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


Wat Chedi Luang

De Smaragden Boeddha stond in de Chedi Luang

De Chedi Luang tempel werd in de 16e eeuw verwoest door een aardbeving.Wat Chedi Luang is een groot indrukwekkend tempelcomplex in het oude centrum van Chiang Mai. De tempel heeft een enorme Chedi die oorspronkelijk 90 meter hoog was. In de 16e eeuw is deze Chedi door een aardbeving deels verwoest maar is daarna ook weer gedeeltelijk gerestaureerd.

De Chedi Luang tempel is vooral bekend omdat hier in de 15e eeuw een tijdje de befaamde ‘Smaragden Boeddha’ was onder gebracht. Dit in Thailand zeer vereerde beeld staat nu in Wat Phra Kaew te Bangkok. Als herinnering aan deze periode staat in de oost niche van de Chedi Luang tempel nu een replica van dit Boeddhabeeld.

Tempel Chedi Luang ligt in het oude centrum van Chiang Mai.De Chedi Luang tempel ligt in het oude centrum van Chiang Mai aan de Prapokklao Road, net voor de kruising met RatchadamnoenRoad.


Video presentatie Wat Chedi Luang:


Bekijk op Google Maps
Interactieve plattegrond

Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.