ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,028 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 35,925 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


Wat Phra Yai en Big Buddha

Meest beroemde bezienswaardigheid van Koh Samui

Wat Phra Yai is bekend vanwege het beroemde beeld van de Big Buddha.Wat Phra Yai is de tempel en huisvesting van de Big Buddha, Ko Samui’s meest beroemde bezienswaardigheid. Dit 12 meter hoge zittend beeld domineert de kustlijn van Koh Samui en is al op kilometers afstand zichtbaar. Veel toeristen die naar Koh Samui komen brengen tijdens hun vakantie een bezoek aan de opmerkelijke Big Buddha.

Het beeld van de Big Buddha is bedekt met bladgoud en staat er om de bevolking van Koh Samui te beschermen. Aan de voet van de trap naar de Big Buddha bevinden zich diverse (souvenir)kraampjes barretjes en eetstalletjes.

Waar ligt Wat Phra Yai en Big Buddha?

Vanaf de tempel heb je een mooi uitzicht over naaste omgeving.Wat Phra Yai is gelegen aan de noordoostkant van Koh Samui bij Bang Rak beach, ook wel Big Buddha beach genoemd. Wat Phra Yai en Big Buddha liggen daar op een landtong welke is verbonden met de smalle kustweg (4171) in het noordoosten van Koh Samui.


Korte impressie Wat Phra Yai en Big Buddha:Bekijk op Google Maps
Interactieve plattegrond

Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.