ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,029 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 33,997 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


Phuket

Phuket is het grootste eiland van Thailand

Phuket heeft prachtige witte zandstranden met palmbomen. Het eiland Phuket ligt in het zuiden van Thailand in de gelijknamige provincie Phuket midden in de Andamanse zee. De afstand naar Bangkok bedraagt ongeveer 850 kilometer. Met een lengte van 48 km en een oppervlakte van 550 km² is Phuket het grootste eiland van Thailand. De noordpunt van het eiland wordt met een 700 m lange brug verbonden met het vaste land.

Toerisme is de belangrijkste bron van inkomsten voor Phuket

Gelegen voor de westkust van Thailand was Phuket een belangrijke handelspartner op de routes tussen India en China. In de 19e eeuw was Phuket door zijn tinvoorraad en rubberplantages een belangrijke handelspost. Deze bloeirijke periode is nu nog herkenbaar aan de prachtige herenhuizen in koloniale stijl. Je vindt deze met name in Phuket town.

Rondom Phuket liggen vele eilanden. Tegenwoordig dankt Phuket zijn welvaart grotendeels aan de toeristenindustrie. Er leven op het eiland een 10.000 oorspronkelijke bewoners, maar door het toerisme werken er op Phuket meer als 200.000 Thai die afkomstig zijn uit geheel Thailand.

Phuket is populair bij Aziaten en westerlingen

Phuket wordt gekenmerkt door prachtige stranden, palmbomen, schilderachtige dorpjes en een indrukwekkende onderwaterfauna en flora. Rondom Phuket liggen vele eilanden en in het binnenland vind je tropische groene jungles. Vanuit Bangkok is Phuket het makkelijkst te bereiken per vliegtuig of bus. Informatie over het reizen naar en op Phuket lees je in Vervoer en Phuket.

Phuket is een populaire bestemming bij zowel de Aziaten als de westerlingen. Dit maakt deze regio een relatief duurdere bestemming, wat je dan ook in alle aspecten ziet terugkomen.

Phuket is meer gericht op de ‘upmarket’

Ontspannen aan het zwembad bij het Twinpalms Hotel.Phuket biedt een ruime keuze aan  accommodaties, maar omdat het eiland meer gericht is op de ‘upmarket’ zul je er veel minder budgetaccommodaties vinden dan in de rest van Thailand. De meeste hotels en resorts liggen aan de stranden in het westen en  zuiden van het eiland. De goedkopere hotels en guesthouses vind je echter voornamelijk in Patong en Phuket town. In Aanbevelenswaardige en best beoordeelde hotels en guesthouses op Phuket lees je meer over accommodaties op Phuket. Hier vind je tevens een selectie van hotels en guesthouses met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

De longtailboats op Phuket worden voornamelijk gebruikt om toeristen te vervoeren.Meer informatie over dingen die je kunt doen op Phuket


Boek hier je hotel op Phuket met prijsmatchgarantie!

 

Videopresentatie Phuket:

 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Gratis pendelbus vanaf luchthaven Phuket

Eilanden Thailand domineren keuze reizigers

Op zoek naar een villa op Phuket?

10 beste bestemmingen van Thailand

Phuket Bike Week

Meer gerelateerde weblog- en nieuwsberichten


Bekijk op Google Maps
Interactieve plattegrond

Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.