ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,028 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 35,665 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


Wat Chalong

Belangrijkste Boeddhistische tempel op Phuket

Wat Chalong is de belangrijkste Boeddhistische tempel op Phuket.Wat Chalong is een rijkelijk versierde tempel in het zuiden van Phuket. Vooral de muurschilderingen van de wanden in de tempel zijn bijzonder interessant. Wat Chalong wordt in verband gebracht met de monniken Luang Pho Chaem (1827-1908) en Luang Pho Chuang (1875-1945). Zij waren beroemde kruidenartsen en hebben destijds vele zieken genezen. Vele Thai geloven in de boven natuurlijke krachten van deze monniken en komen naar Wat Chalong om hen te aanbidden. Ook speelden beide monniken een grote rol in het beëindigen van een roerige opstand van Chinese immigrant tin-mijnwerkers op Phuket in 1876.

Waar ligt Wat Chalong?

De tempel is gewijd aan twee beroemde eerbiedwaardige monniken.Wat Chalong ligt circa 8 kilometer ten zuidwesten van Phuket town. De tempel ligt even ten westen van hoofdweg 4024, de doorgaande weg van Phuket town naar Rawai beach.


Video presentatie Wat Chalong:

 

 


Bekijk op Google Maps
Interactieve plattegrond

Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.