ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,028 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 35,601 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


Wat Phra Thong

Tempel van de gouden Boeddha

Wat Phra Thong ligt in het midden van Phuket in de plaats Thalang.Wat Phra Thong betekend letterlijk “tempel van de gouden Boeddha” en verwijst naar het gouden Boeddha beeld dat midden in de tempel uit de grond komt. Het Boeddha beeld van Wat Phra Thong kent een mysterieuze legende waardoor het grote bekendheid heeft gekregen. Het beeld ligt namelijk in de grond begraven en iedereen die een poging doet om het beeld uit te graven wordt door aanvallen van insecten als wespen en mieren gedwongen de opgraving te staken of ondervindt de dood. Uiteindelijk is besloten om een tempel om het beeld te laten bouwen.

Waar ligt Wat Phra Thong?

Wat Phra Thong, op Phuket ook ‘Big Buddha’ genoemd, ligt in het midden van Phuket in de plaats Thalang. Hier ligt de tempel even ten oosten van hoofdweg 402, de doorgaande weg vanuit het noorden naar Phuket town.

 

Midden in de tempel komt een gouden Boeddha beeld uit de grond.

 

 


Bekijk op Google Maps
Interactieve plattegrond

Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.