ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,030 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 33,848 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


Pattaya wil condominium eigendom buitenlanders verhogen

Geplaatst op 22 maart 2012 11:40 door thailandtotaal

Ophoging tot 70% van alle condominium eenheden per complex.

Om de onroerend goed markt in Thailand concurrerend te houden willen de autoriteiten in Pattaya het condominium eigendom voor buitenlanders verhogen tot 70%. Op dit moment kunnen in Thailand maximaal 49% van alle condominium eenheden in eigendom zijn van buitenlanders. Als het aan Pattaya ligt wordt dit percentage dus opgehoogd naar 70%. Volgens loco-burgemeester Ronakit Ekasingh van Pattaya moet deze regeling vóór 2015, het jaar dat de ASEAN economische gemeenschap (AEC) gevormd wordt, van kracht zijn.

Pilot programma voor Pattaya en Phuket.

De buitenlandse quota op condominium eigendom wordt geregeld door het ministerie van Binnenlandse zaken en staat nu op 49% van de te verkopen condominium eenheden. Het toestaan van een hogere limiet zou de ontwikkelaars de mogelijkheid geven om condominium eenheden te verkopen aan buitenlanders als Thaise kopers niet gevonden worden.  Volgens de autoriteiten in Pattaya moet de nieuwe regeling in eerste instantie worden toegepast als een pilot programma in Pattaya en Phuket, twee belangrijke toeristische bestemmingen in Thailand die beide een eigen administratieve autoriteit hebben op het gebied van onroerend goed.

Onroerend goed markt Pattaya is booming.

De onroerend goed markt in Pattaya is sinds vorig jaar booming. Een groot aantal buitenlanders, waaronder veel Russische kopers, zijn momenteel geïnteresseerd in de aankoop van een huis of condominium in Pattaya. Daarnaast staat de stad in de belangstelling van inwoners van Bangkok die hun stad willen verlaten in verband met de overstromingen van eind vorig jaar. De komst van hogesnelheidstreinen op het traject Bangkok  – Rayong zullen de reistijd van Bangkok naar Pattaya in de nabije toekomst verkorten van twee uur tot 40 minuten.

Wil je meer weten over het kopen van een huis of condominium in Thailand?


Reageren

*


Passende informatie bij : Pattaya wil condominium eigendom buitenlanders verhogen
Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.