ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,029 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 34,973 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


River Kwai Bridge – week

Geplaatst op 6 november 2017 15:58 door thailandtotaal

24 november tot 6 december 2017.

De Bridge on the River Kwai is voor velen het bekendste onderdeel van de Death Railway.De beruchte Birma spoorlijn, ook wel de ‘Deathrailway’ genoemd, is een gruwelijk deel van de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Het is een van de grotere projecten van de Japanners waarbij krijgsgevangenen samen met Aziatische arbeiders die gewoon op zoek waren naar werk, onder erbarmelijke omstandigheden aan het werk werden gezet om een ruim 400 kilometer lange spoorlijn van Thailand naar Birma aan te leggen. Een spoorlijn die de Japanse toevoer naar het front in Birma moest vergemakkelijken. Onderdeel van de dodenspoorlijn zijn de Bridge on the River Kwai, bekend van de film, en de Hellfire Pass, een doorgang door een bergketen. Ruim 100.000 arbeiders, waaronder zo’n 3000 Nederlanders, zijn hier door ziektes, ondervoeding, uitputting of mishandeling om het leven gekomen.

Licht- en geluidsshow

Ter nagedachtenis van deze gebeurtenissen wordt er in Kanchanaburi jaarlijks de River Kwai Bridge Week georganiseerd. Hoogtepunt is de licht- en geluidshow die de verhalen van de Tweede Wereldoorlog vertelt ter nagedachtenis van de krijgsgevangenen die de beruchte Deathrailway, Bridge on the River Kwai en de Hellfire Pass hebben aangelegd. Dit jaar presenteert de show het verhaal over de Death Railway. Tijdens de River Kwai Week vinden nog tal van andere activiteiten plaats zoals tentoonstellingen, concerten en culturele optredens. Tickets voor de licht- en geluidsshow zijn ter plekke te verkrijgen in de Kanchanaburi Provincial Hall.

Klik hier voor meer informatie over de Bridge on the River Kwai en de Death Railway.

 

 


Reageren

*


Passende informatie bij : River Kwai Bridge – week
Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.