ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,029 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 35,050 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


River Kwai Bridge Week 2012

Geplaatst op 12 oktober 2012 11:39 door thailandtotaal

28 november tot 9 december 2012.

Van 28 november tot 9 december wordt in Kanchanaburi de River Kwai Bridge Week 2012 gehouden. Dit jaarlijks evenement brengt zijn bezoekers terug naar de tijd van de Tweede Wereldoorlog. De River Kwai bridge werd gebouwd tijdens de Japanse bezetting van Thailand. Om hun legers in Birma (het huidige Myanmar) te kunnen bevoorraden trokken de Japanners een bestaande spoorweg in Birma door naar de Thaise hoofdstad Bangkok. De River Kwai Bridge maakte deel uit van deze spoorweg en was de overspanning over de rivier de Kwai nabij de stad Kanchanaburi. De aanleg van de spoorlijn en de brug werd aangelegd door geallieerde krijgsgevangenen en dwangarbeiders. Aangezien zij hier moesten werken onder erbarmelijke omstandigheden zijn velen van hen tijdens de bouw gestorven. Daarom wordt de aanleg van deze spoorlijn ook wel de ‘Death Railway’ genoemd.

Herdenkingsplechtigheid en festiviteiten.

Om degenen te herdenken die stierven tijdens de bouw van de River Kwai Bridge wordt jaarlijks de River Kwai Bridge Week georganiseerd. Tijdens dit evenement wordt ondermeer een herdenkingsplechtigheid gehouden op het War Cemetery. Verder wordt deze gebeurtenis herdacht met diverse culturele optredens, historische tentoonstellingen en reizen in een oude trein. Hoogtepunt van de River Kwai Bridge Week is de audio visuele presentatie waarbij de gebeurtenissen van destijds op een indrukwekkende manier worden weergegeven. De festiviteiten van de River Kwai Bridge Week worden gehouden rondom de beruchte brug. Deze ligt 5 kilometer ten noorden van de stad Kanchanaburi.

Wil je meer weten over de River Kwai Bridge en Kanchanaburi? Lees dan verder op onze webpagina ‘Bridge of the River Kwai, een herdenkingsplaats en toeristische attractie’ en bekijk hier onze foto-presentatie.


Reageren

*


Passende informatie bij : River Kwai Bridge Week 2012
Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.