ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,028 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 36,161 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


Royal Barge Procession Bangkok 22 oktober 2011.

Geplaatst op 21 september 2011 21:39 door thailandtotaal

Traditie en spektakel over de Chao Phraya rivier.

Een van de grootste spektakels in het Koninkrijk Thailand is ongetwijfeld de Royal Barge Procession. Deze waterprocessie op de Chao Phraya rivier te Bangkok, welke alleen gehouden wordt ter ere van speciale Nationale gelegenheden, is een oude Thaise traditie welke in 1959 door Koning Bhumibol nieuw leven werd ingeblazen. Slechts 16 keer heeft de adembenemende Royal Barge Procession onder het bewind van Koning Bhumibol plaatsgevonden. De laatste keer dat de Royal Barge over de Chao Phraya rivier trok was in 2007, ter gelegenheid van de 80 jarige verjaardag van Koning Bhumibol.

Ter gelegenheid van de 84e verjaardag van Koning Bhumibol (5 december) heeft admiraal Apiwat Sriwattana namens het comité voor de Royal Barge Procession aangekondigd dat de Koninklijke Thaise Marine dit jaar weer een processie zal organiseren. De Royal Barge Procession zal plaats vinden op 22 oktober 2011.

Bedevaart naar Wat Arun.

Leden van de Koninklijke familie zullen tijdens de Royal Barge Procession een bezoek brengen aan Wat Arun (Tempel van de Dageraad). De leden van het Koninklijk Huis zullen hier voedsel en nieuwe kleren aanbieden aan de monniken van Wat Arun. Het in Thailand diep vereerde Boeddhabeeld ‘Phra Buddha Singh’ wordt in de historische processie meegedragen. De Royal Barge Procession vindt doorgaans plaats tijdens de volle maan in oktober/november. De bedevaart is bekend als ‘Tawt Kathin Luang’ (Koninklijke Kathin Ceremonie) en wordt uitgevoerd in overeenstemming met de oude heilige rituelen.

Vloot van 52 schepen.

De Royal Barge Procession op 22 oktober bestaat uit een vloot van 52 traditionele schepen (4 grote Koninklijke schepen, 10 schepen met dierlijke boegbeelden en 38 kleinere schepen), welke verdeeld zijn in 5 eenheden. De totale vloot is 1.280 meter lang en 110 meter breed. In totaal zullen 2.200 manschappen van de Koninklijke Thaise Marine in de vloot als roeier dienen.

Kroonprins Maha Variralongkorn zal in opdracht van Koning Bhumibol de Royal Barge Procession en de ceremonie bij Wat Arun voorzitten. Om 3.30u zal de kroonprins op de Vasukri pier aan boord gaan van het Koninklijke schip ‘Suphannahongse’. De processie over de Chao Phraya duurt ongeveer 55 minuten en de hele officiële plechtigheid zal om ongeveer 17.30u eindigen. De Royal Barge Procession speelt zich af op de Chao Phraya rivier tussen Thonburi Bridge en Phra Phutta Yodfa Bridge.

Repetities voor de Royal Barge Procession 2011.

Voorafgaand aan de Royal Barge Procession van 22 oktober 2011 zullen in de periode van 26 augustus tot 8 oktober een totaal van 8 repetities gehouden worden. Op dit moment staan er generale repetities gepland voor 13 en 18 oktober.

Lees hier verder over de Royal Barge Procession & bekijk onze fotopresentatie.


2 reacties op “Royal Barge Procession Bangkok 22 oktober 2011.”

Ernst Maar30-09-2011 om 10:49

Geachte Redactie,
Uw artikel geeft zeer goede en bruikbare informatie. Mijn dank hiervoor. Voor deze processie heb ik onze vakantie verschoven van 7.10 naar 14.10.2011.
Nu heb ik vernomen dat alle expressboat aanlegsteigers, gedurende de processie, gesloten zijn.
Alleen met Tickets kan je alles gade slaan en filmen.
Van het Narai Hotel tot onze Ambassadeur toe heb ik geprobeerd aan ticket te komen. Zonder resultaat.
Mijn vraag. Waar kan ik twee tickets kopen? Nergens op het Net, vind ik enige informatie hierover.
Hopelijk kunt u mij verder helpen.
Met vriendelijke en dankende groet,
Ernst Maar.

thailandtotaal30-09-2011 om 11:44

Beste Ernst,
Ik vraag me af of je überhaupt wel tickets nodig hebt om de processie te kunnen aanschouwen. Je zou voor de zekerheid contact kunnen opnemen met de Tourism Authority of Thailand, info@tat.or.th Mocht je tickets nodig hebben dan zullen zij wellicht meer weten.
Succes en voor straks alvast een mooie tijd toegewenst in Thailand.
Mvg, Thailandtotaal

Reageren

*


Passende informatie bij : Royal Barge Procession Bangkok 22 oktober 2011.
Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.