ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,029 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 34,208 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


Shoppen op de spoorlijn

Geplaatst op 9 januari 2014 12:45 door thailandtotaal

Bijzondere markt 70 kilometer ten zuidwesten van Bangkok.

De lange en smalle markt van Mae Klong is gebouwd op en rond de spoorlijn. Groente, fruit, vis, vlees, soepen, gekookte lekkernijen en een hoop geschreeuw, geduw en kakelende kippen. Dat is het beeld van menig marktplein in Thailand en ook van dat van Mae Klong, 70 kilometer ten zuidwesten van Bangkok. Toch is er iets wat de markt van Mae Klong anders maakt waardoor deze markt als ‘bijzonder’ aangemerkt kan worden.

Acht keer per dag vindt er op de markt van Mae Klong een uniek spektakel plaats. De markt van Mae Klong is namelijk gebouwd rondom een spoorlijn die dwars door de markt loopt. Zodra de trein nadert kondigt hij zijn komst aan met een oorverdovende explosie van zijn hoorn. De markthandelaren trekken routinematig hun marktwaar van het spoor om de trein vrij baan te geven. Vervolgens glijdt de trein langs de kramen van de markt, slechts centimeters verwijdert van de vis, groenten en andere goederen.

Uitgegroeid tot een toeristische attractie.

De trein rijdt dwars door de markt slechts enkele centimeters verwijderd van de marktwaar.De officiële naam van de markt van Mae Klong is: ‘The Talad Rom Hoop Market’, maar in de volksmond wordt hij vaak de Mae Klong Railway Market genoemd. Inmiddels is deze markt in Thailand een toeristische attractie geworden.

Overal waar je kijkt zijn mensen aan het rondkijken, onderhandelen en verkochte goederen aan het inpakken. De markt is lang en smal en de kraampjes zijn dicht tegen elkaar gebouwd. Wanneer de claxon van een naderende trein over de markt klinkt schreeuwt de marktwachter “Get back” en blaast vervolgens op zijn scherp klinkend fluitje. Routinematig halen de marktlui vervolgens hun waar van het spoor en trekken het doek van hun kraam naar binnen. Vervolgens dendert het honderden tonnen staal op wielen door de smalle steegjes richting het nabijgelegen spoorwegstation. Hoewel de trein niet snel rijdt kan het toch akelig angstaanjagend zijn als je dicht bij het voorbij kruipend 4 meter hoge stalen monster staat.

Nauwelijks na het passeren van de trein wordt het steegje weer helemaal opgevuld. Luifels worden weer uitgetrokken, parasols ontvouwd, goederen weer op het spoor gerold en de business weer hervat. De spoorlijn bestaat al meer dan 100 jaar en de markt waarschijnlijk al net zo lang. Niemand heeft ooit gehoord van een ongeval.

Reisschema en video.

Wil je meer weten over de Mae Klong Railway Market? Lees dan verder op onze webpagina ‘Maeklong Railway Market, unieke markt op de spoorlijn’. Hier vind je tevens het reisschema van Bangkok naar Mae Klong en een video over dit bijzonder spektakel.

 

 


Reageren

*


Passende informatie bij : Shoppen op de spoorlijn
Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.