ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,029 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 35,050 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


‘Shutdown’ Bangkok voor onbepaalde tijd

Geplaatst op 14 januari 2014 12:46 door thailandtotaal

Hoelang bewaren inwoners Bangkok hun geduld?

De anti-regerings demonstranten in Thailand (geelhemden) zullen hun demonstraties in Bangkok aanhouden. Sinds gisteren houden de demonstranten het centrum van de Thaise hoofdstad Bangkok bezet. Deze ‘shutdown’, zoals protestleider Suthep de afsluiting noemt, zal duren totdat de regering van premier Yingluck is afgetreden.

Veiligheidsdiensten en regeringsbronnen hebben aangegeven, dat de roodhemden (pro-regering) het verlammen van de stad hooguit een week de tijd geven. Volgens hen zullen de bewoners van Bangkok hun geduld verliezen zodra de shutdown zijn tol zal gaan eisen. Protestleider Suthep geeft echter aan dat de demonstraties niet bedoeld zijn om het leven van de inwoners van Bangkok te verstoren, maar enkel als doel heeft het werk van de ambtenaren te verstoren. De demonstranten zullen alle overheidsgebouwen afsluiten en de rally’s zullen zo weinig mogelijk impact hebben op de economie van het land en Bangkok , aldus Suthep.

Suthep is vastbesloten om zijn compromisloze houding met de regering aan te houden. ‘Geen onderhandelingen en geen compromissen’. Hij eist het ontslag van de regering Yingluck om de weg vrij te maken voor het opzetten van een interim-bestuur. Vervolgens dient een volksraad opgericht te worden om algemene hervormingen door te voeren alvorens nieuwe algemene verkiezingen worden gehouden.

 

 


Reageren

*


Passende informatie bij : ‘Shutdown’ Bangkok voor onbepaalde tijd
Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.