ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,029 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 34,973 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


Sterke stijging buitenlandse investeringen in Thailand

Geplaatst op 14 september 2012 09:40 door thailandtotaal

Japan blijft top investeerder.

Tegen de achtergrond van een trage wereldeconomie ontving Thailand in de eerste zeven maanden van dit jaar $ 10,7 miljard aan directe buitenlandse investeringen. Dit is een stijging van 62 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2011. Het aantal investeringsproject applicaties steeg met 38 procent, van 599 projecten in 2011 tot 829 nu.

585 van de 829 projecten (71 procent) zijn investering uitbreidingen door bestaande investeringen. De overige 244 projecten zijn nieuwe investeringen. Japan blijft de top investeerder in Thailand.

Thailand is belangrijke investering bestemming en productie hub.

Volgens de BOI (Board of Investment of Thailand) wordt met de sterke positieve buitenlandse investeringen bevestigd dat investeerders en beleggers vertrouwen hebben in Thailand. Zij zien Thailand als een belangrijke investering bestemming en productie hub voor de verwerkende industrie. Velen van hen zien de voordelen van de ASEAN economische samenwerking (AEC) in 2015. De sterke buitenlandse investeringen weerspiegelen ook een snel herstel van de massale overstromingen in Thailand van vorig jaar.

Wil je meer weten over investeren in Thailand? Lees dan verder op onze webpagina ‘Investeren en zaken doen in Thailand’.


1 reactie op “Sterke stijging buitenlandse investeringen in Thailand”

DEPREZ JEAN18-05-2014 om 06:21

investeer niet in een thais bedrijf , je hebt geen rechten of je kan geen gebruik van uw rechten om dat de thaise advocaten u niet willen verdedigen voor de rechtbank (tegen hun landgenoten ), wel een dossier op maken en rekeningen geschreven met een vork afgeven (vooruit betalen !) , maar als je zegt “GO FOR IT” naar civil of crimineel court , dan weigeren ze dat of hebben net geen tijd om binnen de geldende periode tijdig klacht neer te leggen . (faice !)

B, Ook al zijn er onderlinge verdragen tussen Thailand en jou land (daar hebben ze in de Isaan nog niet van gehoord !)

C; De kosten lopen hoog op , betalen voor advocaat ,een tolk om u bij testaan in de recht zaal en uw doc. te vertalen in het Thais !(toch zou de rechtbank voor een tolk moeten zorgen , maar dat gebeurd niet !)Kosten voor de rechtbank = 2% van uw schade claim (en al deze kosten worden niet in rekening gebracht in jouw “Claim” )
*; Je moet soms zelf aanwezig zijn op de zittingsdagen ,want de rechter wenst je te spreken , of jouw papieren zou je beter anders invullen word je gemeld door de rechter = Nieuwe procedure …… Al heb je de overeenkomst tussen Thailand en jouw land ,betreffende rechtsbijstand , bescherming van investeringen , enz….Wie gelooft die mensen nog !

De ambassade mengt zich niet in gerechtelijke dossiers , de kamer van koophandel heeft ook wel een uit vlucht , enz …

Vermijden is beter dan genezen !
Mijn ervaring = Investeer NIET in Thailand !

En dan heb ik nog niet gesproken over de ingesteldheid van jouw personeel en kwaliteits norm .

Met vriendelijke groeten

DEPREZ JEAN

Reageren

*


Passende informatie bij : Sterke stijging buitenlandse investeringen in Thailand
Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.