ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,029 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 34,890 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


Strandwachten Phuket waarschuwen toeristen

Geplaatst op 10 juni 2013 08:53 door thailandtotaal

Gevaarlijke branding tijdens zuidwest moesson.

Strandwachten gestationeerd op de populaire stranden van Phuket waarschuwen de plaatselijke toeristen voor de gevaarlijke getijden veroorzaakt door de heersende jaarlijkse zuidwest moesson. Sterke wind en wervelende stromingen gecombineerd met grote getijden maken het zwemmen hier gevaarlijk. De strandwachten dringen bij alle bezoekers van de Phuket stranden erop aan in deze periode vooral voorzichtig te zijn.

De meeste drenkelingen op Phuket worden gevangen in muistromingen. Ze proberen terug te zwemmen naar de kust, maar worden te moe en verdrinken. Momenteel heerst op Phuket de jaarlijkse zuidwest moesson en dan zijn muistromingen sterker dan normaal. De strandwachten dringen er bij de strandgangers erop aan de waarschuwingstekens op de stranden te observeren en zeker niet te zwemmen als de rode vlaggen geplaatst zijn. Het advies is om voor je gaat zwemmen eerst de strandwachten te raadplegen. Zij kunnen uitleggen waar en wanneer je wel of niet moet zwemmen.

Wil je meer weten over Phuket? Uitgebreide informatie over deze parel in de Andamanse zee lees je op onze webpagina ‘Phuket’.


Reageren

*


Passende informatie bij : Strandwachten Phuket waarschuwen toeristen
Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.