ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,028 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 35,268 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


Thailand behoort tot de top 10 van autoproducerende landen

Geplaatst op 18 december 2013 13:54 door thailandtotaal

Strategische ligging maakt Thailand een hub voor auto-export.

Thailand’s auto-industrie is de afgelopen decennia gestaag gegroeid. De industrie begon in 1961 met een totale productie van slechts 500 eenheden. In 2012 werden er in Thailand 2,4 miljoen auto’s geproduceerd. In dezelfde periode produceerde Indonesië 1.020.000 eenheden en Maleisië bijna 570.000. Momenteel is Thailand negende onder autoproducerende landen ter wereld en eerste in de ASEAN regio.

Het Thaise ministerie van Industrie is van mening dat Thailand in staat is om in 2017 3,4 miljoen eenheden te produceren. Met dit aantal zal het land de vijfde plaats innemen in de wereld top van autofabrikanten. Vandaag de dag is China de grootste autofabrikant ter wereld, gevolgd door de Verenigde Staten en Japan. Vanwege zijn strategische ligging is Thailand een hub voor auto-export, vooral voor landen binnen de ASEAN en andere aangrenzende landen in Zuidoost-Azië.

 

 


Reageren

*


Passende informatie bij : Thailand behoort tot de top 10 van autoproducerende landen
Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.