ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,029 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 35,050 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


Thailand en Cambodja naar Den Haag voor Preah Vihear geschil

Geplaatst op 14 april 2013 11:04 door thailandtotaal

Cambodja wil dat uitspraak uit 1962 beter geïnterpreteerd wordt.

Deze week behandelt het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Den Haag het geschil tussen Thailand en Cambodja over de Preah Vihear tempel. Al jaren lang is deze bekende Hindoeïstische tempel, welke in 2008 werd toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van de UNESCO,  onderdeel van een grensconflict tussen beide landen. Het verzoekschrift voor de hoorzitting bij het ICJ is aangevraagd door Cambodja. Het land wil graag dat een eerdere uitspraak van het ICJ uit 1962 beter geïnterpreteerd wordt. De rechtbank stelde destijds dat de Preah Vihear tempel aan Cambodja toebehoort maar was onduidelijk over het eigendom van het omliggende grondgebied.

Hoorzitting live volgen via radio en internet.

Op 15 april wordt in deze zaak eerst Cambodja gehoord en op 17 april volgt Thailand. Op 18 en 19 april hebben beide landen nog de gelegenheid om aanvullende argumenten in te brengen. Het ICJ zal naar verwachting in oktober uitspraak doen. De hoorzittingen zullen live uitgezonden worden via radio en internet. Zo zijn er drie radiostation: twee Radio Thailand frequenties van FM92.5 en AM 891, en Saranrom Radio AM1575. Via internet is de hoorzitting te volgen via de eigen website van de rechtbank,  en via de website van de Verenigde Naties.

Wil je meer weten over de Preah Vihear tempel? Lees dan verder op weblogbericht ‘Preah Vihear, omstreden historisch hindoe tempelcomplex tussen Cambodja en Thailand’.

 

 


Reageren

*


Passende informatie bij : Thailand en Cambodja naar Den Haag voor Preah Vihear geschil
Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.