ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,028 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 35,268 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


Thailand herdenkt Coronation Day

Geplaatst op 5 mei 2014 14:12 door thailandtotaal

Koning Bhumibol al 64 jaar op de troon.

Op 5 mei staat Thailand in het teken van Coronation Day. Deze nationale feestdag, in Thailand zelf bekend als Wan Chatramongkhol, staat in het teken van de datum waarop Koning Bhumibol Adulyadej tot koning van Thailand werd gekroond. De kroning vond plaats op 5 mei 1950, hoewel de koning al vier jaar eerder (juni 1946) op de troon kwam na de dood van zijn oudere broer. Daar de koning op dat moment slechts 8 jaar oud was werd besloten de kroning ceremonie uit te stellen totdat de jonge monarch zijn studie had afgerond.

De 86 jarige koning Bhumibol zit vandaag dus officieel 64 jaar op de troon en is daarmee de langst regerende monarch ter wereld. Hoewel de feestelijke evenementen in heel Thailand plaatsvinden ligt de focus op Hua Hin, sinds augustus 2013 de vaste residentie van de koning. Hier vindt vandaag de officiële ceremonie plaats die live op televisie wordt uitgezonden.

Meer over koning Bhumibol lees je in ‘Informatie over het koningshuis van Thailand’.

 

 


Reageren

*


Passende informatie bij : Thailand herdenkt Coronation Day
Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.