ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,028 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 35,268 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


Thailand in de ban van knokkelkoorts

Geplaatst op 14 juli 2013 20:44 door thailandtotaal

Aantal besmettingen kan dit jaar oplopen tot 120.000.

Het Openbaar Ministerie van Volksgezondheid in Thailand heeft een campagne gelanceerd om de sterke toename van het aantal knokkelkoorts gevallen in het land aan te vechten. Ambtenaren van het ministerie vrezen dat het aantal knokkelkoorts gevallen dit jaar zal oplopen naar een recordhoogte van 120.000 gevallen. Meer dan een miljoen vrijwilligers zullen van 10 tot 17 juli broedplaatsen van muggen bestrijden in woonwijken, scholen en tempels. Knokkelkoorts wordt overgedragen door de Aedes mug welke gedijt op plaatsen waar stilstaand water aanwezig is,  zoals in oude banden, lege flessen, natte badkamers en watertanks.

Knokkelkoorts niet alleen een probleem in Zuidoost-Azië.

Tot nu toe zijn in Thailand dit jaar al 59.318 gevallen van knokkelkoorts geregistreerd en zijn 68 mensen gestorven aan de gevolgen van knokkelkoorts. In 2012 werden in het hele jaar 74.250 mensen besmet met knokkelkoorts en waren er 79 doden te betreuren. Niet alleen in Zuidoost-Azië is de laatste jaren het aantal knokkelkoorts gestegen. Ook in andere delen van de wereld zoals Madeira, Frankrijk en Florida zijn het aantal gevallen van knokkelkoorts toegenomen. De stijging wordt in het algemeen toegeschreven aan het broeikaseffect en de daaruit voortvloeiende uitbreiding van broedplaatsen voor Aedes muggen.


1 reactie op “Thailand in de ban van knokkelkoorts”

huybregts lucas18-07-2013 om 18:53

was er niemand van microsoft die miljoenen beschikbaar stelde aan het tropisch instituut van Antwerpen voor het bestrijden van malaria en dergelijke, had ik verleden jaar toch ergens gelezen.grtjs lucas

Reageren

*


Passende informatie bij : Thailand in de ban van knokkelkoorts
Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.